Izbornik
Naslovnica Gradovi Vukovar
Riješen problem nedostatka mjesta za parkiranje kod Vodotornja

Uređeno novo parkiralište u gradskoj četvrti Mitnica

Foto: Grad Vukovar
Novi parking broji 70 novih parkirališnih mjesta za osobna vozila te 4 mjesta za autobuse kao i 2 mjesta za punjenje električnih vozila

S obzirom na potrebe koje su se pojavile s otvaranjem Vukovarskog vodotornja i nedostatak mjesta za parkiranje, nasuprot ovoga prepoznatljivog simbola Vukovara i Domovinskog rata sagrađeno je novo parkiralište. Obišao ga je gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava koji je rekao kako se Grad Vukovar na ovu investiciju odlučio zbog izuzetno velike posjećenosti Vukovarskom vodotornju.

– Osim parkirališnih mjesta za osobna vozila, postoje i ona za autobuse, električne automobile te bicikliste. Ovim je projektom gradska četvrt Mitnica, s najvećom  vukovarskom atrakcijom, dobila još ljepši izgled – rekao je Penava.

Novo parkiralište broji 70 novih parkirališnih mjesta za osobna vozila te 4 mjesta za autobuse kao i 2 mjesta za punjenje električnih vozila. Projektom je obuhvaćena i gradnja novog nogostupa te postavljanje javne rasvjete.

Zamjenik gradonačelnika Filip Sušac istaknuo je da će uskoro biti donijeta odluka o pitanju naplate parkinga.

– Ovo je samo jedan u nizu projekata u svrhu poboljšanja kvalitete komunalne infrastrukture te povećanja broja parkirališnih mjesta u našem gradu – rekao je Sušac.

Najavljeno je da će uskoro prostor stare tržnice također biti prenamijenjen za parkiralište čime će se riješiti kronični nedostatak mjesta za parkiranje u središtu grada.