Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
Ukupna vrijednost projekta je 31.500 eura

Uredit će se dva igrališta u dječjem vrtiću u Čazmi

storyeditor/2024-03-21/cazma_b1_foto.jpg
Foto: Grad Čazma JEDNO igralište koristi mješovita skupina, a drugo će biti za djecu jasličke dobi koja trenutačno koriste mobilne sprave

Gradu Čazmi odobren je projekt ulaganja u objekt dječjeg vrtića, odnosno projekt uređenja dječjeg igrališta u sklopu vrtića. Središnji državni ured za demografiju i mlade odobrio je 19.886,76 eura dok je ukupna vrijednost projekta 31.500 eura. Razliku će podmiriti Grad iz gradskog proračuna.

U sklopu projekta uredit će se dva dječja igrališta za mješovitu skupinu, postojeće sprave zamijenit će se novima koje odgovaraju dobnoj skupini te tehničkim propisima i standardima. Drugo igralište koje će se urediti namijenjeno je djeci jasličke dobi, koja trenutačno koriste mobilne sprave za boravak na zraku. Kako bi se djeci osigurao sigurniji boravak i tijekom nepovoljnih vremenskih uvjeta, ugradit će se tenda za zaštitu od sunca i kiše. Cilj projekta je omogućiti djeci siguran boravak u svim prostorima dječjeg vrtića te korištenjem didaktičkih elemenata osigurati kvalitetniji psihofizički razvoj. Ulaganjem će se doprinijeti poboljšanju osnovnih materijalnih uvjeta za vrtićke skupine ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Projekt je pripremila Javna ustanova Razvojna agencija Čazma. Inače, Grad Čazma redovito se brine o dječjim sadržajima u gradu pa je tako prošle godine uređeno dječje igralište smješteno pokraj Dječjeg vrtića "Pčelica" u Čazmi, s ciljem stvaranja sigurnog i stimulativnog okruženja za sve mališane. Ukupna vrijednost ovog ambicioznog projekta iznosila je 65.000 eura, a financijska sredstva osigurana su, kao i za ovogodišnji projekt, putem suradnje između Grada Čazme i Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

storyeditor/2024-03-22/minerva_potpisivanje_ugovora_ministrica_brnjac_2024__1_.jpg "U sljedećih pet godina Varaždinska županija bit će turistička top destinacija" Specijalna bolnica u Varaždinskim Toplicama dobila 17,1 milijuna eura storyeditor/2024-03-22/REGIONALNI_CENTAR.jpg Projekt od 10 milijuna eura U Dubravi niče Regionalni centar za razvoj stočarstva storyeditor/2024-03-22/MZB.jpg Bespovratne potpore u turizmu za 2024. u Međimurskoj županiji Za turističke projekte dodatnih 65.000 eura