Izbornik
Naslovnica Gradovi Slatina
NOVO RUHO

Uređuje se staroškolsko igralište

Foto: Grad Slatina
Ograda oko igrališta osvježena je u bojama Grada Slatine

U sklopu uređenja grada, osobito užeg središta zajedno s prostorom EPIcentra Sequoia i Parka 136. slatinske brigade, privode se kraju i radovi na betonskom igralištu iznad crkve sv. Josipa, tzv. staroškolskom igralištu u Slatini. Inicijativa je to gradonačelnika Denisa Ostrošića.

Grad Slatina uređuje popularna izletišta Nakon Bunarića i Stublovac u novom ruhu dočekuje izletnike

Djelatnici angažirani u javnim radovima u protekla su dva mjeseca intenzivno uređivali zelene površine koje spajaju prostor od Sequoie do sportskih terena staroškolskog igrališta, a koji graniče s Ulicom grofa Janka Draškovića. Uklonjeno je sve zapušteno raslinje i granje, orezana su stabla, pokošena je trava. Očišćen je i uređen prostor na kojemu se nalazi odbojkaško igralište koje je dugi niz godina stajalo zapušteno.

– Ovom igralištu planiramo dodati i nove sadržaje. U planu za iduću godinu je izgradnja zida od dva metra koji će poslužiti za rekreaciju ili trening u sklopu reketnih sportova kao što su tenis ili skvoš – najavio je gradonačelnik Ostrošić koji je obišao radove.

PROJEKT PUČKOG OTVORENOG UČILIŠTA I GRADA SLATINE Novi sjaj kazališne garderobe

Sanirana je cijela ograda oko igrališta i osvježena u bojama Grada Slatine, odnosno plavom i žutom, a nabavljeni su i novi golovi. – U sklopu proslave Dana grada Slatine ovdje će se održati malonogometni turnir od 25. do 27. kolovoza pa smo ga željeli dočekati s uređenim prostorom. Do tada planiramo osvježiti i sve linije na samom igralištu, a bit će uređena i nadstrešnica s klupama. Prošle je godine Grad Slatina investirao u sanaciju rasvjete, kako bi iskoristivost igrališta bila maksimalna. Kada nam to financije budu dopustile, planiramo zamijeniti i podloge na oba sportska terena – rekao je gradonačelnik.