Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec 47 pregleda
Ponesite i svoju pisanicu

Uskrsni sajam i uskrsne igre mališana na gradskoj špici

Ivanec Uskrs
Foto: Grad Ivanec
Svi koji odluče doći neka ponesu pisanicu kojom će okititi uskrsno stabalce koje će potom i ove godine krasiti gradsku špicu tijekom Velikog tjedna i uskrsnih dana

Svi građani s područja Ivanca i susjednih gradova i općina, učenici i mališani pozvani su da se u subotu, 8. travnja, odazovu Uskrsnom sajmu i izložbi koje ispred Gradske vijećnice priređuje Grad Ivanec u suradnji s više od 15 udruga, KUD-ova, učeničkih zadruga, škola, domova, dječjih vrtića i ženskih ogranaka političkih stranaka.

Dolazak su najavili i mališani i tete iz dječjih vrtića Ivančice i Bambi, koji će na špici bojati velike pisanice te zajedno s uskrsnim zecom tijekom prijepodneva sudjelovati u dječjim uskrsnim igrama. Svi koji odluče doći neka ponesu pisanicu kojom će okititi uskrsno stabalce koje će potom i ove godine krasiti gradsku špicu tijekom Velikog tjedna i uskrsnih dana.

Izložba će biti prodajnog karaktera. Bit će postavljen i štand Ivanečkog sunca i Udruge udomitelja Nada, koje okupljaju osobe iz naročito senzitivnih grupacija, a kupnjom ukrasa ili donacijom priloga možete pomoći njihov rad.

Početak izložbe je u 8 sati, s prikazom doživljaja tradicijskog i modernog Uskrsa, dok u 9.30 sati kreće oslikavanje velikih pisanica, a potom kićenje pisanicama uskrsnog stabalca. Slijede i igre mališana s uskrsnim zecom kao i potraga za pisanicama u parku.

U 11,30 sati organiziran je posjet predstavnika udruga te mališana Dječjeg vrtića Caritasovu domu Sv. Ivana Krstitelja, uz priredbu i darivanje pisanicama korisnika ustanove