Izbornik
Naslovnica Gradovi Sveta Nedelja
Ulaganja u sport imaju širok spektar benefita, uključujući poboljšanje infrastrukture

Uspješni svetonedeljski sportaši nagrađeni priznanjima i zahvalnicama

storyeditor/2024-04-27/Javna_16_04_.jpg
Foto: Sveta Nedelja MOTIVACIJA ZA NASTAVAK Priznanja su osvojili David Dorčić, doprvak u motokrosu, te džudašice Ana i Petra Ugarković, Manuela Rožić, Snježana Kufek i Sara Golubić
Svečana dodjela održana je sredinom mjeseca, a uz pojedince zahvalnica Grada Svete Nedelje dodijeljena je i seniorskoj ženskoj ekipi Judo kluba Sakura

U povodu ostvarenih rezultata tijekom natjecateljskih sezona Grad Sveta Nedelja najuspješnijim je ​svetonedeljskim sportašima na svečanom prijamu uručio javna priznanja. Sport igra ključnu ulogu u očuvanju zdravlja i dobrobiti svakog pojedinca te stvaranju zajedništva i pripadnosti lokalnoj zajednici, a ulaganja u sport imaju širok spektar benefita, uključujući poboljšanje infrastrukture, poticanje aktivnog načina života, razvoj sportskih talenata i promociju turizma. Izgradnjom sportskih objekata, organizacijom sportskih događaja i podrškom lokalnim sportskim klubovima gradovi mogu stvoriti okružje koje potiče zdrav životni stil i pridonosi ekonomskom razvoju zajednice.

Postigli odlične rezultate

Svečana dodjela održana je sredinom mjeseca, a među dobitnicima je i David Dorčić, i to za osvojen naslov doprvaka u motokrosu MPH u klasi MX65. David je desetogodišnjak koji se motokrosom bavi od četvrte godine, i to po uzoru na oca. Iako, kaže, zna koliko je sport opasan, iznimno mu je zanimljiv, a priznanje mu daje poticaj da bude još bolji. Za osvojeno treće mjesto na Prvenstvu Hrvatske u džudu za mlađe seniorke priznanje je primila i Ana Ugarković.

– Ljubav prema džudu rodila se od prvog dana i od njega ne odustajem. Priznanje mi znači puno jer se vidi moj trud i rad – kaže Ana koja se džudom bavi od 2013. Priznanjem su ovjenčane i Petra Ugarković za osvojeno prvo mjesto na Prvenstvu Hrvatske u džudu za mlađe kadetkinje te Manuela Rožić, članica Judo kluba Sakura, za osvojeno prvo mjesto na Prvenstvu Hrvatske za seniorke.

– Odustala sam u 6. razredu, ali sam shvatila da mi nedostaje i vratila sam se. U veljači sam osvojila drugo mjesto u seniorskoj konkurenciji – kaže Manuela, koja je lani postala i državna seniorska prvakinja te je pozvana u seniorsku reprezentaciju.

Drugo mjesto na Prvenstvu Hrvatske u džudu za mlađe seniorke lani je zauzela Snježana Kufek, članica Judo kluba Sakura, za što je također nagrađena priznanjem, a u istom klubu trenira i Sara Golubić, koja je pak na Prvenstvu Hrvatske za juniorke i kadetkinje osvojila treće mjesto.

Promocija sporta

Zahvalnica Grada Svete Nedelje dodijeljena je i seniorskoj ženskoj ekipi Judo kluba Sakura za osvojeno prvo ekipno mjesto u Prvoj hrvatskoj judo ligi 2023.

– Odlični rezultati naših članova kruna su našeg cjelogodišnjeg rada. Potpora Grada i sportske zajednice te cijelog društva, uz škole i dječje vrtiće, u bilo kojem obliku potpore nama mnogo znači. Zadovoljni smo otvorenošću našeg grada i njegovih stanovnika za prezentaciju ovog sporta mladima kako bismo ih mogli privući u naše klubove – kazao je trener Karlo Lacković. Nedavno je održan i 13. Sakura kup koji je okupio 665 natjecatelja iz četiri zemlje, a održalo se i natjecanje Adapted Judo za djecu s poteškoćama u razvoju. Grad Sveta Nedelja podržava sportske talente te omogućava razvoj vrhunskih sportaša. Ulaganja u sporta će se nastaviti, jer imaju pozitivan utjecaj na mlade ljude, pružajući im inspiraciju i motivaciju za bavljenje sportom, što pridonosi njihovu fizičkom i mentalnom zdravlju.

storyeditor/2024-04-26/zz_bb_fo.jpg Održana deveta sjednica Odbora za hrvatske branitelje Zagrebačke županije Za programe i projekte braniteljskih udruga Županija izdvaja 80.000 € storyeditor/2024-04-26/Pokusaliste_sadnja-5.jpg Pokušalište u Opuzenu Zasađene nove sorte agruma na području Crepine nedaleko od Opuzena storyeditor/2024-04-26/2_nagradjeni_nizi_razredi_os_likovni_natjecaj_moj_dozivljaj_spilje_vindije_2024__32_.jpg Špilja Vindija jedan je od najznačajnijih lokaliteta za istraživanja ljudskog DNK Uz izložbu najboljih dječjih radova obilježen Dan planeta Zemlje