Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
Prema planiranim projektima, i 2021. će za Grad biti godina velikih ulaganja

Usvojen novi paket mjera pomoći poduzetnicima pogođenima krizom

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Proračun Grada Jastrebarskog za 2021. iznosit će 93,263.300 kuna, odlučilo je Gradsko vijeće

Sudeći prema planiranim projektima, i 2021. će za Grad Jastrebarsko biti godina velikih ulaganja, od završetka već započetih do početka realizacije brojnih novih i vrlo važnih projekata za Jasku. Proračun Grada Jastrebarsko za 2021. godinu iznosit će 93,263.300 kuna, odlučilo je Gradsko vijeće. Prihodi i primici s prenesenim viškovima iznose 84,955.800 kuna.

Božićna čestitika Splitsko-dalmatinske županije poduzetnicima i obrtnicima početnicima Potpisano još 168 ugovora za dodjelu poticaja poduzetnicima u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Početak obnove dvorca

Grad, kao i svi građani, s nestrpljenjem očekuju početak obnove Dvorca Erdödy najavljenog krajem 2021. godine, dok bi uskoro trebala početi gradnja nogostupa i biciklističkih staza uz prometnicu GG1.

– Pripremaju se projekti gradnje novog vatrogasnog centra, novog dječjeg vrtića te projekti za rekonstrukciju ceste prema Japetiću, a u planu je i gradnja novih dječjih igrališta i “skate parka”, atletske staze kod škole, nastavak rekonstrukcija mnogih ulica u gradu i cesta po jaskanskim naseljima, modernizacija javne rasvjete te brojni drugi manji projekti. Za veliki broj projekata u pripremi su i prijave na financiranje iz EU fondova. Uz to, velika ulaganja usmjerena su i u Gospodarsku zonu Jalševac. Uz novu prometnicu koja je u fazi završetka, Gradu su odobrena i sredstva za gradnju još jedne prometnice u zoni, one prema pročistaču. Tim investicijama otvaraju se nove parcele investitorima koji će otvoriti i nova radna mjesta – najavljuju u Gradu.

Usprkos situaciji s koronavirusom, realizirani su brojni projekti – obnovljeno je gotovo 30 km prometnica, sagrađen je rotor na ulazu u grad, završen je sustav odvodnje i dogradnja vodoopskrbnog sustava, te je započela gradnja pročistača.

Za Jasku je to povijesni trenutak jer će postati vrlo važna turistička destinacija TURISTIČKA DESTINACIJA KulTura je postavila Jastrebarsko i Črnomelj na vrlo važne turističke rute

Očuvanje radnih mjesta

Gradski vijećnici jednoglasno su usvojili novi paket mjera pomoći kako bi se očuvala radna mjesta. Gradonačelnik Zvonimir Novosel predložio je vijećnicima nove odluke i preporuke koje je Gradsko vijeće jednoglasno i prihvatilo. Vlasnici ili korisnici poslovnih prostora koji služe za obavljanje ugostiteljskih usluga smještaja i prehrane (hoteli i restorani), prijevoz, caffe barovi, OPG-ovi i teretane oslobađaju se od plaćanja komunalne naknade koji dospijevaju 15. veljače, 15. travnja i 15. lipnja 2021. Plaćanja naknade za korištenje javnih površina oslobođene su pravne i fizičke osobe temeljem ugovora o njihovom korištenju od 1. siječnja do 31. prosinca 2021. U istom vremenskom razdoblju oslobađaju se od plaćanja zakupnine zakupoprimci temeljem ugovora o zakupu poslovnih prostora u vlasništvu Grada, izuzev onih za financijsku djelatnost. U Odluci o lokalnim porezima Grada više nema odredbe o porezu na potrošnju i porezu na korištenje javnih površina. Gradonačelnik Novosel uputio je čestitku građanima.

– U prvi plan dospjele su istinske ljudske vrijednosti: požrtvovnost, solidarnost, ljubav, pažnja i briga za bližnjega – poručio je Z. Novosel.