Izbornik
Naslovnica Gradovi
OD IDUĆE ŠKOLSKE GODINE

Uvodi se produženi boravak u većini škola

Ilustracija
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Produženi boravak od rujna 2021. godine bit će organiziran u još tri šibenske osnovne škole – OŠ Fausta Vrančića, OŠ Meterize i OŠ Vidici za učenike prvih razreda

Od iduće školske godine 2021./2022. u većini osnovnih škola kojima je osnivač Grad Šibenik uvodi se program produženog boravka. Zbog sve većeg interesa roditelja, produženi boravak bit će ponuđen u šest osnovnih škola u kojima postoji mogućnost organiziranja takvog programa.

Ilustracija Požegi gotovo pola milijuna kuna za besplatnu prehranu učenika Maksimalan iznos za obroke u školi

– Nakon što smo osluškivali situaciju na terenu te uočili da se povećava broj zainteresiranih roditelja, odlučili smo podržati uvođenje ovog programa u onim školama koje ih mogu organizirati. Nastavak je to našeg ulaganja u poboljšanje životnog standarda naših sugrađana, posebice djece i mladih, zbog čega smo i proglašeni najboljim velikim gradom u kategoriji obrazovanja, mladih, demografije i socijalne politike u 2020. godini – istaknuo je gradonačelnik Željko Burić.

Osim u OŠ Tina Ujevića, Jurja Šižgorića i Jurja Dalmatinca, u kojima su dosad produženim boravkom obuhvaćena djeca prvog i drugog, a u OŠ Jurja Šižgorića i trećeg razreda, produženi boravak od rujna 2021. godine bit će organiziran u još tri šibenske osnovne škole – OŠ Fausta Vrančića, OŠ Meterize i OŠ Vidici za učenike prvih razreda. Produženi boravak besplatan je za učenike, budući da Grad Šibenik osigurava sredstva za plaće i druga materijalna prava učitelja, a roditelji osiguravaju sredstva za prehranu učenika. Za programe produženog boravka Grad Šibenik osigurat će 1,100.000,00 kuna.

ČAZMA Za uvođenje plinskoga grijanja u Područnu školu Vrtlinska 80.000 kn

Produženi boravak je neobvezni oblik neposrednog odgojno-obrazovnog rada koji se provodi izvan redovite nastave i ima svoje pedagoške, odgojne, zdravstvene i socijalne vrijednosti. Prema zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi uvođenje i provođenje ovoga programa u osnovnim školama povjereno je jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave koje i financiraju izvođenje programa, istaknuli su iz šibenske uprave.