Izbornik
Naslovnica Gradovi Našice
Sredstva za projekte i investicije na području Našica

Uz potporu NARA-e osigurano više od 1,6 milijuna eura

suradnja grada i NARA-e
Foto: Našice

Grad Našice i Našička razvojna agencija NARA d.o.o. od njezina osnutka ostvaruju odlučnu suradnju, što je posebno vidljivo na realiziranim projektima u posljednjih nekoliko godina, ali i brojim pozitivnim ocjenama i odobrenim prijavama koje su potvrđene u posljednjih šest mjeseci.

Tako je Grad Našice uz potporu NARA-e d.o.o. osigurao 1,646.880 eura dodatnih financijskih sredstava za projekte i investicije na području Našica. Najviše sredstava svakako je osigurano za projekt prevencije institucionalizacije "Zaželi, uključi se, ostvari se" iz Europskog socijalnog fonda plus Program Učinkoviti ljudski potencijali 2021. – 2027. u iznosu od 1,485.000 eura.

Iznos od 80.000 eura osiguran je iz Programa zaštite na nepokretnim kulturnim dobrima u 2024. godini Ministarstva kulture i medija za projekt konstruktivne i građevinske sanacije Kapele Pejačević u Našicama, kao nastavak aktivnosti obnove na kapeli.

Nešto manji iznos od 50.000 eura osiguran je za projekt "Rekonstrukcija dijela Ulice J.J. Strossmayera u Našicama – faza II" iz sredstava Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije kroz Program podrške regionalnom razvoju 2024. Dodatnim ulaganjima u cestovnu sigurnost programima Ministarstva unutarnjih poslova sanirat će se i dva pješačka prijelaza na Trgu dr. Franje Tuđmana i u Ulici braće Radić, u čije je svrhe osigurano sufinanciranje u iznosu od 21.880 eura. Još je 10.000 eura osigurano za izgradnju svlačionice Nogometnog kluba "Šipovac" Našice putem Javnog poziva za sufinanciranje kapitalnih ulaganja u sportske objekte i terene 2024. godine Osječko-baranjske županije.

NARA je inače Našička razvojna agencija koja svoju ulogu poduzetničke potporne institucije realizira obavljanjem niza djelatnosti poput izrade studija izvodivosti, investicijskih programa za jedinice regionalne i lokalne samouprave, kao i izrade strategijskih razvojnih dokumenata lokalnih samouprava te desetak drugih djelatnosti. 

storyeditor/2024-05-03/Nasicka_viteska_prica_2.jpg Treće izdanje manifestacije Našička viteška priča i legende o templarima storyeditor/2024-05-03/Panonija.jpg Dosadašnji treninzi u Našicama privukli su oko 200 djece Dva nova karting vozila za mališane od devet godina nadalje Našice Impresivan broj starih vozila 28. međunarodna oldtimer izložba na Uskrsni ponedjeljak