Izbornik
Naslovnica Gradovi Bjelovar
u suradnji s gradom Bjelovarom

Veleučilište ide u osnivanje stručnog diplomskog studija sestrinstva

Čak 97 posto studenata koji studij završe na Veleučilištu u Bjelovaru u roku od tri mjeseca pronađe posao, kaže gradonačelnik Hrebak
Foto: Bjelovar
Odbor za financije jednoglasno je usvojio i spuštanje poreza na dohodak na 18 posto

Nakon rezultata anketiranja studenata koji su završili studij sestrinstva na bjelovarskom veleučilištu, u suradnji s Gradom odlučili su se i na pokretanje stručnog diplomskog studija, koji do sada nije postojao.

– Sve potrebno da bi se to napravilo već je postignuto i Grad Bjelovar će potpomagati Veleučilište kao i do sada. Nalazimo se vrlo blizu toga da nam se odobri i projekt gradnje studentskog doma. Veleučilište je glavni stup nositelja razvoja modernog bjelovarskog gospodarstva 21. stoljeća. Čak 97 posto studenata koji studij završe na Veleučilištu u Bjelovaru u roku od tri mjeseca pronađe posao. U kontekstu toga Odbor za financije Grada Bjelovara jednoglasno je usvojio i spuštanje poreza na dohodak na 18 posto, čime postajemo najveći grad s najmanjim porezima u državi – objasnio je gradonačelnik Hrebak. Prema projekcijama koje su rađene na osnovi prošlogodišnjeg proračuna, Grad Bjelovar će na taj način imati 900 tisuća eura manje prihoda, no s obzirom na velik gospodarski rast koji nam se događa, taj manjak se neće osjetiti.

– Naprotiv, ove godine nam je prihod od poreza na dohodak veći 24 posto u odnosu na prošlu godinu, a sljedeće godine očekujemo daljnji rast prihoda bez obzira na manju stopu poreza. Razliku će osjetiti građani putem većih osobnih dohodaka. Samim time šaljemo jasnu i snažnu poruku svim poduzetnicima da investiraju u naš grad jer njihov euro ovdje vrijedi više nego u bilo kojem drugom gradu – jasan je bio Hrebak.

Koncert će prenositi Hrvatska radiotelevizija, a Grad Bjelovar ove je godine povećao iznos sredstava Božićni gala koncert u Bjelovaru Puno se oslanjamo, uz velike hrvatske zvijezde, i na naše domaće snage U proračunu za iduću godinu predviđeno je 19 kapitalnih projekata uz još jedan, poslovnu zonu u Velikom Korenovu, koji će se financirati sredstvima Grada Bjelovar želi biti poželjan grad za mlade i za investitore Proračun najveći u povijesti uz ulaganja kakva nismo imali nikada To je jedan moderan vrtić kojim ćemo djelomično riješiti problem vrtića – rekao je gradonačelnik Dario Hrebak dodavši da je svjestan sve veće potrebe za predškolskim kapacitetima Bjelovar Gradit će se novi moderan vrtić vrijedan 1,8 milijuna eura