Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec
koordinacijski sastanak

Veliki odaziv na sedmu po redu Zelenu čistku u Ivancu

Sastanak u Ivancu o Zelenoj čistki
Foto: Grad Ivanec
Na sastanku je predloženo da Grad izradi table s upozorenjima o zabrani odlaganja otpada koje će se postaviti na pojedinim mjestima na kojima je uočeno da nesavjesni građani odbacuju otpad

Na koordinacijskom sastanku koji je u prepunoj Gradskoj vijećnici održan radi dogovora za održavanje Zelene čistke okupio se veliki broj predstavnika mjesnih odbora, udruga i ustanova.

Spaljivanje korova Ivanec Besplatno za građane: grad podmiruje troškove spaljivanja zapuštenih površina

Potvrđuje to i podatak da su svoje sudjelovanje u Čistki potvrdili mjesni odbori Ivanec I, II, III i IV, Prigorec, Vitešinec, Jerovec Gornji, Ivanečko Naselje, Seljanec, Bedenec, Margečan, Kaniža, Ribić Breg, Salinovec, Punikve, Ivanečki Vrhovec, Ivanečka Željeznica, Lukavec, Osečka, Gačice, Gečkovec i Vuglovec, a pridruživanje najavljuju još neki. 

Nadalje, akciju će provesti i lovačka društva Jelen Ivanec i Šumski zec Margečan, Udruga građana i Područna škola Prigorec, Srednja škola Ivanec, HPD Ivančica, Planinarski klub Ivanec, DVD Margečan i Udruga građana Margareta, Trkački klub Ivanec, Gljivarsko društvo Ivanec, Osnovna škola Ivanec i Područna škola Salinovec, Udruga udomitelja Nada Ivanec, Udruga glazbenika Punikve, zatim, sve salinovečke udruge - KUD Salinovec, DVD, DŠR i Skrajski pajdaši, DVD Gačice i Društvo uzgajivača malih životinja Fauna Ivanec.

Zahvalivši nazočnima na dolasku, sastanak je otvorio gradonačelnik Milorad Batinić te konstatirao da će i ovogodišnju, sedmu po redu Zelenu čistku, očito okarakterizirati velik odaziv građana po čemu su i dosad ivanečke akcije na nacionalnoj razini bile prepoznate kao najmasovnije u Hrvatskoj, izvijestili su iz Ivanca.

U nastavku je voditeljica Odsjeka za komunalno gospodarstvo Jelena Cuković nazočnima pojasnila način popunjavanja evidencijskih tabela, a pročelnica Marina Držaić iznijela je tehničke detalje vezane uz nabavu i preuzimanje prehrambenih artikala za pripremu zakuske koju Grad Ivanec tradicionalno svake godine osigurava za sve sudionike Zelene čistke. 

Također, svi su zamoljeni da ne skupljaju krupni otpad iz privatnih okućnica, tavana i podruma, jer to nije svrha ove akcije, već da se usmjere na uklanjanje otpada koji je odbačen u prirodu. 

Oni pak mjesni odbori koji na svom području nemaju odbačenog otpada, izrazili su namjeru da se više angažiraju na sječi i uklanjanju granja i raslinja uz ceste i putove, pri čemu im je skrenuta pažnja da, ako je riječ o privatnim površinama, za to prethodno trebaju pribaviti suglasnost privatnih vlasnika. 

Predložilo se da Grad izradi table s upozorenjima o zabrani odlaganja otpada koje će se postaviti na pojedinim mjestima na kojima je uočeno da nesavjesni građani odbacuju otpad.

- Cilj ivanečke Zelene čistke nije samo fizičko uklanjanje otpada odbačenog u prirodi, već i okupljanje istomišljenika i druženje. Ali i ono najvažnije, da svi zajedno pošaljemo našim sugrađanima jasnu poruku da to više ne čine - zaključio je na kraju gradonačelnik Batinić.

Nova udruga u Kaniži Ivanec Osnovana Udruga za sport i rekreaciju Kaniža Ivanec Ivanec Do 17. travnja građani mogu prijaviti štete od odrona zemlje