Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec
Ivanec

Besplatno za građane: grad podmiruje troškove spaljivanja zapuštenih površina

Spaljivanje korova
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
Iz grada napominju kako cilj mjere nije poticanje spaljivanja površina radi njihova čišćenja, već isključivo pomoć građanima u nastojanju da ponovno počnu obrađivati svoje zemljište

Ako imate zapušteno poljoprivredno zemljište na kome biste ponovno željeli zasijati pojedine kulture ili na njemu zasaditi voćnjak ili vinograd, ali to ne možete zbog pregustog raslinja, taj problem i ove godine možete riješiti u suradnji s gradom Ivancem, priopćili su iz gradske uprave.

Za to je dovoljno obratiti se gradskoj upravi, koja će potom od vama najbližeg DVD-a naručiti i platiti mu uslugu kontroliranog spaljivanja raslinja na vašoj čestici.

Za građane je, dakle, takva usluga potpuno besplatna, a uvjet njena korištenja jest da u roku godine dana zemljište ponovno privedete svrsi, odnosno da ga počnete obrađivati.

Nova udruga u Kaniži Ivanec Osnovana Udruga za sport i rekreaciju Kaniža

O tome će korisnik s Gradom zaključiti ugovor, a kontrolu će provoditi Komunalno redarstvo grada Ivanca.

Riječ je o mjeri koja je ugrađena i u gradsku Odluku o uvjetima i mjerama za sprečavanje nastajanja požara na otvorenom.

Detalji vezani uz operativnu primjenu ove odluke dogovoreni su s Vatrogasnom zajednicom i DVD-ovima.

- Grad Ivanec će DVD-ovima stvarne troškove usluge spaljivanja podmiriti po njihovu cjeniku. Vjerujem da će i ove godine biti građana i OPG-ova koji će htjeti iskoristiti ovu gradsku subvenciju kojoj je cilj da se što više zapuštenih površina ponovno privede svrsi – poručio je gradonačelnik Milorad Batinić.

Cilj ove mjere nije poticanje spaljivanja površina radi njihova čišćenja, već isključivo pomoć građanima u nastojanju da ponovno počnu obrađivati svoje zemljište.

otpad Zelena čistka Najveća ekološka akcija na području Ivanca 21. travnja