Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec
Zelena čistka

Najveća ekološka akcija na području Ivanca 21. travnja

otpad
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Ako bi na dan akcije bilo kiše koja bi onemogućila njeno održavanje, Zelena čistka će se u tom slučaju održati tjedan dana kasnije, 28. travnja

Na području Grada Ivanca i ove će se godine, sedmu godinu za redom, provesti ekološka akcija Zelena čistka. Organizira je Grad u suradnji s mjesnim odborima, civilnim udrugama, s Ivkomom, sa školama, vrtićima i svima drugima koji se odluče uključiti u akciju koja je dio globalne Zelene čistke.

Milorad Batinić u obilasku klizišta Kreću s procjenom štete Batinić obišao klizišta: Prve procjene šteta blizu 6 mil. kuna

Već se provode sve organizacijske i logističke pripreme za što optimalniju provedbu akcije na terenu. Kako bi se dogovorili konkretni detalji održat će se koordinacijski sastanak s gradskom upravom i Ivkomom na koji su pozvani svi zainteresirani. Sastanak će se održati u Gradskoj vijećnici u četvrtak, 12. travnja s početkom u 19 sati.

Mjesni odbori koji ističu da na svojim područjima više nemaju 'divljih' odlagališta smeća pozvani su da se u Zelenu čistku uključe uređenjem okoliša društvenih objekata i javnih zelenih površina kao i okućnica svojih sugrađana koji su bolesni ili žive u teškim socijalnim prilikama.

Ako bi na dan akcije bilo kiše koja bi onemogućila njeno održavanje, Zelena čistka će se u tom slučaju održati tjedan dana kasnije, 28. travnja.

- Spomenimo također da je od nacionalnog koordinatora Zelene čistke na području Hrvatske, Udruge Žmergo, stigao dopis u kome se ističe da će se ove godine akcija održati u dva navrata, i to od 1. travnja do 1. svibnja za vrtiće, škole i fakultete, dok će se središnja akcija za cijelu Hrvatsku održati 15. rujna, kada će se ujedno provoditi na globalnoj razini.

Međutim, s obzirom na to da je to termin kada su građani našega kraja tradicionalno okrenuti berbama, gradska uprava Ivanca ocijenila je da će građane na Zelenu čistku i ove godine, kao i svih dosadašnjih, pozvati u travnju, o Danu planeta Zemlje, kada ova akcija u nas bilježi masovan odaziv - kažu oz gradske uprave.

Mladi upoznavali obrte ivanečkog kraja očuvanja kulturne baštine Mlade upoznavali sa starim kućnim obrtima ivanečkog područja