Izbornik
Naslovnica Gradovi Slatina
Kampanja “Zasadi stablo, ne budi panj”

Velikom radnom akcijom u Bakiću uređen novi park

Grad Slatina
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Površina u Ulici braće Radić iz nekadašnjeg je divljeg odlagališta otpada pretvorena u predivan “mladi” park

U slatinskom prigradskom naselju Bakiću održana je velika akcija sadnje novoga parka, u koju su se uključili brojni mještani predvođeni članovima tamošnjeg mjesnog odbora i UHDDR-a. Akcija je održana u sklopu nacionalne kampanje “Zasadi stablo, ne budi panj”, a uz potporu Grada Slatine, koji je osigurao sadnice drveća.

– Zasadili smo stotinjak sadnica, što hrasta lužnjaka, što crnog i bijelog duda, a posadit će se još i 60-ak sadnica naše autohtone lipe iz donacije Hrvatskih šuma. Posadili smo uz put i četiri sadnice trešnje, tri ranije i jednu kasnu sortu, kako bi djeca, ali i svi ostali mještani, mogli uživati u njihovim plodovima, a planiramo na ovom prostoru posaditi i još nekoliko autohtonih sorti voćnih sadnica. Mi ćemo se svakako potruditi da ovaj park, kao i ostale površine na bakićkom području, održavamo urednima, a posađene sadnice redovito zalijevati kako bi izrasle u pravu zelenu oazu – rekao je Ivica Pavin, predsjednik MO Bakić i čelnik TO UHDDR Bakić.

Površina u Ulici braće Radić iz nekadašnjeg je divljeg odlagališta otpada pretvorena u predivan “mladi” park.

– Grad je ovaj prostor u suradnji sa Slatina komom unazad dvije godine nastojao očistiti od nagomilanog otpada koji je bio ruglo za ovaj dio naselja. Dolaskom proljetnog vremena mogli smo prionuti sadnji novoga parka – rekao je gradonačelnik Denis Ostrošić.

SLATINA Od gradnje TRK Javorica do hostela i sportske dvorane U Šibeniku Slatina na Smart City Summitu Slatina na Viroexpou Brojni posjetitelji na sajamskom štandu Grada Slatine