Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Gradski tim Pomoć gospodarstvu opravdao svoje postojanje

Vinkovački obrtnici zadovoljni gradskim mjerama i pomoći

1/7
Foto: novosti.hr
Tvrtka PVC Troplex od gradskog je tima brzo dobila odgovore na pitanja u vezi s mjerama za očuvanje gospodarstva, kao i vlasnica cvjećarnice Frezije Blaženka Omrčanin

Kako se očekivalo epidemija korona virusa je zaustavila gotovo sve u svakodnevnom živu pri čemu su posebno stradali gospodarstvenici. COVID-19 rezultirao je da su preko noći poduzetnici ostali bez prihoda pri čemu su obveze iz dana u dan rasle. Vinkovačke gradske vlasi su to prepoznale te su ubrzo po izbijanju epidemije donijele prvi set mjera kao pomoć gospodarstvenicima.

Postupna normalizacija Vrtići i osnovne škole spremne za povratak vrtićanaca i đaka

Pravovremena informacija

Jedna od mjera bila je osnivanja tima koji su nazvali Pomoć gospodarstvu, a koji je u suradnji s gradskim odjelom za gospodarstvo sudjelovao u pripremi donesenog paketa mjera koji je usvojilo i Gradsko vijeće.

Foto: novosti.hr

– Zadaća je članova tima svakodnevno komuniciranje i suradnja s gospodarstvenicima, koje obavještavaju o novim mogućnostima financiranja, a sve zato da lakše prebrode ovu krizu. Usto, nude im i pomoć pri prijavljivanju. To je jako važno u ovakvim situacijama jer je prava i pravodobna informacija iznimnog važna. U isto vrijeme oni zaprimaju i sugestije i prijedloge koje bi mogle upotpuniti prvi gradski paket mjera – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Voditeljica tima „Pomoć gospodarstvu“ Danijela Slipčević, koja je inače i ravnateljica Agencije za razvoj VIA, objasnila je kako se svakom gospodarstveniku koji im se javio za pomoć pristupilo pojedinačno. Razlog tome je i to što svatko od njih ima neke svoje specifične probleme tako da nema unificiranog rješenja za sve.

strateški projekt grada Za gradnju nadvožnjaka na Borincima 80 milijuna kuna

– Vrijeme koje je ispred nas velik je izazov kako za Grad tako i za gospodarstvenike Grada Vinkovaca. Stoga su stalna suradnja i međusobna komunikacija ključ zajedničkog uspjeha. Dodatne mjere rasterećenja pripremit će se u suradnji s predstavnicima upravnih odjela Grada Vinkovaca, predstavnicima Udruženja obrtnika Vinkovci te članova našeg tima – rekla je Slipčević.

Foto: novosti.hr

Rad tima „Pomoć gospodarstvu“ prepoznali su vinkovački gospodarstvenici koji su im se proteklih tjedana obratili za pomoć ili objašnjenje. Međi njima je i direktor vinkovačke tvrtke PVC Troplex, koji je rekao kako je od tima brzo dobio odgovore na sva pitanja vezana za mjere za očuvanje gospodarstva.

– Pružili su nam korisne informacije na iznimno profesionalan način te su nam odgovorili na pitanja do kojih je u ovom trenutku poduzetnicima teško doći. Pozdravljam mjere, ali postavlja se pitanje koji je smisao ostalih mjera poput odgode plaćanja određenih poreza i doprinosa kada velik broj poslovnih subjekata ne može ostvarivati prihode. Tim Pomoć gospodarstvu Grada Vinkovaca pomogao nam je u analizi dostupnih mjera te smo s njihovom pomoći aplicirali na određene mjere za koje se nadamo da će nam pomoći u ovom teškom razdoblju – rekao je Mustapić.

Odmah s njima kontaktirali

Foto: novosti.hr

Gradskim mjerama i nastojanjima za spas gospodarstva zadovoljna je i vlasnica Dječjeg vrtića Medenjak Eugenija Nemet ističući kako ju je tim Pomoć gospodarstvu kontaktirao prvog dana proglašenja epidemije i ponudio pomoć.

– Zahvaljujući svim mjerama ni jedan naš djelatnik neće ostati bez posla, a i za dvoje djelatnika koji rade na određeno vrijeme ugovori će biti produljeni – rekla je Nemet.

Projekt Aglomeracije Vinkovci Novih 8000 priključaka na kanalizaciju

O svojim iskustvima na svome Facebook profilu progovorila je i vlasnica vinkovačke cvjećarnice Frezije Blaženka Omrčanin.

Foto: novosti.hr

– Puno sam smirenija u odnosu na 18. ožujka kada sam se, osim straha od bolesti, brinula i za svoju egzistenciju. I upravo zbog toga drugoga zahvalna sam svima koji su se izborili da i mi obrtnici ostvarimo prava poput svih ostalih. Isto tako hvala i timu "Pomoć gospodarstvu Vinkovaca jer su nam prosljeđivali sve odluke korisne za nas i hvala HZZ-u što su nam potporu isplatili u najkraćem mogućem roku – rekla je Omrčanin.