Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Postupna normalizacija

Vrtići i osnovne škole spremne za povratak vrtićanaca i đaka

1/2
Foto: Branimir Bradarić
Gradonačelnik Vinkovaca sa suradnicima obišao je gradski dječji vrtić kako bi se upoznao s daljnjim tijekom priprema

Iako epidemija koronavirusa i dalje traje, krenulo se s ublažavanjem mjera i postupnim vraćanjem normalnog života. Potvrdio je to i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić koji je posjetio Dječji vrtić Stribor i tom prilikom rekao kako se moramo pripremiti na nove mjere koje će se uvoditi u vrtiće i osnovne škole. Najavio je kako će vrata vrtića biti otvorena svoj djeci čiji ih roditelji neće moći sami čuvati jer se moraju vratiti na svoje poslove.

Unatoč krizi realizacija se projekata nastavlja Sagradit će se pet dječjih igrališta, nastavlja se gradnja knjižnice, traju radovi na Aglomeraciji

– Tako ćemo pristupiti i školama jer, kako je najavljeno, postoji mogućnost da djeca od prvog do četvrtog razreda osnovne škole krenu s nastavom. Vidjet ćemo kako će naši objekti to uspjeti odraditi, no potrudit ćemo se osigurati svima onima koji budu htjeli ići u školu sigurne uvjete kako ne bi došlo do širenja zaraze – rekao je Bosančić.

Intervju Ivan Rimac, direktor vinkovačkog Vodovoda i kanalizacije U ovom trenutku imamo ugovoreno oko 450 milijuna kuna investicija

Ovom prigodom pozvao je i roditelje novorođene djece, kojima još nije isplaćeno 2000 kuna na ime naknade, da u gradski Upravni odjel društvenih djelatnosti dostave broj tekućeg računa kako bi se i to pravo riješilo. Najavio je i kako se isplate stipendija nastavljaju uobičajenom dinamikom.