Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Projekt Aglomeracije Vinkovci

Novih 8000 priključaka na kanalizaciju

Foto: Vinkovački vodovod i kanalizacija
Radovi se odvijaju po planu, projekt pridonosi povećanju kvalitete života

Tijekom prošle godine Vinkovački vodovod i kanalizacija započeli su s provedbom projekta „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna“. Prema riječima direktora vinkovačkog vodovoda Ivana Rimca, projekt bi trebao biti završen tijekom iduće godine.

Putem natječaja prodaju gradsko zemljište Cilj je demografska obnova Vinkovaca

– Radovi napreduju prema planovima s tim da je uslijed novonastale situacije moguće usporavanje zbog materijala, ali ne očekujemo da će biti dramatično. Završetkom projekta građanima ćemo osigurati kvalitetniju i bolju uslugu te osiguravanje kvalitetne kanalizacijske mreže za rubne dijelove grada kao i općine uključene u projekt – rekao je Rimac.

Projekt je vrijedan oko 384 milijuna kuna, a financiran je s više od 70 posto sredstvima iz Kohezijskog fonda EU dok se preostali iznos sufinancira sredstvima državnog proračuna, Hrvatskih voda te jedinica lokalne samouprave. U okviru projekta bit će sagrađeno novih 8000 priključaka na kanalizacijsku mrežu i to u dijelovima grada gdje te mreže nije bilo. Za građane u tim dijelovima grada priključak će biti besplatan. U nekim dijelovima grada postojeća mreža bit će obnovljena, a i pročistač otpadnih voda Jošine ići će u nadogradnju na najviši, treći stupanj pročišćavanja.

Vinkovci donijeli nove mjere za razvoj poduzetništva Grad će poduzetnicima subvencionirati kamate na kredite, troškove priključaka...

– Time ćemo dodatno zaštititi vodu u Bosutu. Ne smijemo zanemariti ni činjenicu da radove izvode lokalne tvrtke, čime se snažno potiče gospodarska aktivnost na našem području – rekao je Rimac.