Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Do 26. kolovoza traje sadržajno bogato Vinkovačko ljeto

'Vinkovačko ljeto dokazuje da su Vinkovci uvijek bili urbano središte'

Vinkovačko ljeto
Foto: Branimir Bradarić
Festival se održava na više lokacija, ali najveći broj njih bit će u gradskom parku koji je idealan za ovakve manifestacije

Zabavnim programom uoči utakmice Hrvatska – Nigerija na SP u nogometu te prijenosom utakmice na videozidu u gradskom parku i službeno je počelo ovogodišnje Vinkovačko ljeto koje će trajati sve do 26. kolovoza. U dva i pol mjeseca građani će moći prisustvovati raznim radionicama, prezentacijama, promocijama, koncertima te nizu drugih sadržaja gdje će svatko moći pronaći nešto za sebe. Direktorica vinkovačke medijske kuće Novosti Mirjam Jukić, koje su tehnički organizator manifestacije, rekla je da je Vinkovačko ljeto ove godine postao pravi, mali urbani festival koji promovira vinkovačku glazbu, vinkovačku kulturu kao i same Vinkovce.

Vinkovci Projekt 'Zajedno u igri' Uredit će se šest dječjih igrališta u gradu, vrijednost radova je oko milijun kuna

Za sve generacije

– Osmislili smo niz sadržaja i bit će za svakoga ponešto. Imat ćemo nastupe, promocije i koncerte vinkovačkih umjetnika i glazbenika koji će promovirati Vinkovce i ono što naš grad jest. Ovo je dokaz da su Vinkovci uvijek bili urbano središte spremno prihvatiti nešto novo – rekla je Jukić pozivajući udruge i pojedince koji žele raditi ili imaju ideju da im se jave i priključe te tako postanu dio Vinkovačkog ljeta.

Festival se održava na više lokacija, ali najveći broj njih bit će u gradskom parku koji je idealan za ovakve manifestacije. Kada se gleda program, Vinkovačko ljeto nudi najrazličitije sadržaje gdje će se pronaći ponešto za sve generacije i profile ljudi. Ima tu i pilatesa i zumbe na otvorenom, koncerata u povodu Lipanjske operne noći i Svjetskog dana glazbe, koje priprema Glazbena škola Josipa Runjanina iz Vinkovaca…

Tu je i kino pod zvijezdama s projekcijama poznatih svjetskih block-bustera i brojnih koncerata zvučnih imena s lokalne i estradne scene.

Od sporta do kulture

Za Dan grada gradske vlasti građanima daruju koncert Petra Graše, a za Dan domovinske zahvalnosti pjesmu Najboljih hrvatskih tamburaša. Vinkovačku publiku zabavljat će i Mia Dimšić, Zsa Zsa i Damir Kedžo, no organizatori ističu da ih posebno zadovoljnim čini vijest što je velik broj koncerata rezerviran upravo za nastupe vinkovačkih izvođača – matineji su se pridružili DJ Dee Dee Lu, Veky party, Ivan Šebalj & The Bechars, Karambol, Supkultura, Slavonic Jazz band i drugi. Ne treba sumnjati ni u bogatu ponudu hrane i pića gdje je mjesto pronašao i Buba Bar čiji zaposlenici će biti osobe s Down sindromom koji će posjetitelje služiti uz najljepše i najiskrenije osmjehe.

– Kada vidimo program koji obiluje nizom događanja, od onih sportskih, preko kulturnih do glazbenih, moram priznati da sam zadovoljan. Vjerujem da će svatko od građana moći pronaći nešto za sebe u programu Vinkovačkog ljeta. Želim još jedanput zahvaliti svima čijom su zaslugom dani koji slijede puni zabave i zbivanja te pozvati sve građane da ne propuste priliku uživati u nečem tako jedinstvenom – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Buba bar u Vinkovcima Na jesen se otvara Buba Bar, goste će posluživati osobe s invaliditetom