Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Lađari ponovno na Neretvi

Vinkovčani i ove godine na Maratonu lađa

Foto: Branimir Bradarić
Prije Maratona na Neretvi lađari su odradili niz treninga i u Vinkovcima

I ove godine na Maratonu lađa na Neretvi, koji je održan proteklog tjedna, sudjelovali su i lađari iz Vinkovaca. Ovo je deveti nastup Vinkovčana na ovom natjecanju tako da su na nadaleko poznatom maratonu lađa postali već tradicionalni sudionici i uvijek rado viđeni gosti. Stjepan Sertić i ove godine preuzeo je obvezu da okupi dovoljan broj entuzijasta koji će na Maratonu predstavljati Vinkovce. Kaže da mnogi misle da je sjesti u lađu i veslati lagano, ali i da to baš i nije tako jer stazu dužu od 22 kilometra ne može odveslati svatko.

Na zahtjev Mjesnog odbora U Slaviji počeli radovi na gradnji novog dječjeg igrališta

– Dečki koji su mi na raspolaganju bili su motivirani i spremni za ovaj izazov. Odradili smo nekoliko treninga u Vinkovcima, a prije samoga maratona pripremali smo se i na Neretvi. Svjesni smo da se ne možemo mjeriti s ekipama koje se za ovu utrku pripremaju cijelu godinu tako da nam je glavni cilj bio odveslati maraton u optimalnim vremenskim okvirima – rekao je Sertić dodajući da su ove godine imali i problema s osiguravanjem posade jer je dio članova odsutan.

Istaknuo je i kako je posebno ponosan na kontinuitet nastupa na Maratonu lađa te najavio da će sljedeće godine dobiti srebrni lađarski štit, a koji zaslužuje ekipa s minimalno 10 odveslanih utrka. Na maratonu u prosjeku sudjeluje 35 posada s po 18 članova. Pobjednička posada dobiva zlatne medalje, prijelazni pobjednički štit kneza Domagoja težak 27 kilograma i mali štit u trajno vlasništvo, te novčanu nagradu. 

Vozači voze sporije Kamere donijele sigurnost i mjesec bez nesreća Vrijednost prve faze radova je 1,87 milijuna kuna Radovi na Buba baru u punom jeku, “nastanio” se i Matakovićev Mali Ivica