Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Provedba projekta Aktivna zona bez ekrana u Vinkovcima

Vinkovci dobivaju novo sportsko igralište

storyeditor/2024-09-21/Sportsko_igraliste_2.jpg
Foto: Vinkovci Sportsko igralište

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić i državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Domagoj Mikulić potpisali su ugovor o provedbi projekta "Aktivna zona bez ekrana u Vinkovcima". Riječ je o projektu u okviru kojega će biti izgrađeno novo sportsko igralište s popratnom opremom i spravama za vježbanje na otvorenome u Ulici Ante Starčevića. Projekt je pripremila gradska razvojna agencija VIA i vrijedan je 140 tisuća eura, od čega će Ministarstvo sufinancirati pola, odnosno izdvojit će 70 tisuća eura.

– Ovo je samo još jedan u nizu projekata koje provode Grad Vinkovci i Agencija VIA, tako da možemo govoriti o iznosu od 150 milijuna eura povučenih EU sredstava u mandatu trenutačnog gradonačelnika – rekao je Mikulić.

Govoreći o projektu, vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić rekao je da svi ti projekti i ideje rastu i razvijaju se unutar agencije VIA, koja potom zajednički s gradskim odjelima radi na njihovoj realizaciji.

– Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU u svakom trenutku stoji uz Grad i uz Agenciju, ne samo u financijskom nego i u savjetodavnom i u partnerskom smislu kako bi projekti na području našega grada bili onakvi kakve smo ih i zamislili, usmjereni na podizanje kvalitete života svih stanovnika – rekao je Bosančić.

Direktorica VIA-e Danijela Slipčević dodala je da se ovim projektom želi osigurat sigurno okruženje u kojem će djeca moći razvijati motoričke vještine kroz sportske aktivnosti poput nogometa, košarke i vježbanja na otvorenom.

– Osim što doprinosi tjelesnom zdravlju, takvo okruženje potiče socijalizaciju i razvijanje važnih životnih vještina te se na ovaj način promiče pozitivan odnos prema sportu, uz smanjenje vremena provedenog pred ekranima – rekla je Slipčević.

Prema riječima voditeljice projekta Kristine Jukić, ovaj novi sportski mini kompleks smješten je u širem središtu grada, u blizini postojećeg igrališta prilagođenog djeci s poteškoćama u razvoju, a sadržavat će malonogometno igralište s urbanom opremom i sprave za vježbanje na otvorenom. 

storyeditor/2024-09-22/Vinkovacke_jeseni_5.jpg VINKOVCI Čuvamo tradiciju i pjesmu i zbog toga smo postali olimpijada folklora Vinkovačke jeseni Grad Vinkovci Vinkovačke jeseni – najveća tradicijska manifestacija u Hrvatskoj storyeditor/2024-09-08/kruzni_tok_1.jpg Južna obilaznica Kružni tok prema Rokovcima svečano otvoren i pušten u promet