Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
VELIKI INTERES

Vinkovci po prvi put novčano podupiru svoje mikro poduzetnike

Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL/Ilustracija
- Interes poduzetnika bio je popriličan te smo s prvotnih za ovu mjeru osiguranih 640.000 kuna da bi u proračunu osigurali još dodatna sredstva. Slijedom toga ukupni fond potpora za mirko poduzetništvo viši je od 1,1 milijuna kuna.- istaknuo je gradonačelnik Ivan Bosančić

Po prvi put vinkovačke gradske vlasti odlučile su pomoći mikro poduzetnicima s područja Vinkovaca i tako im olakšati svakodnevno poslovanje. Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić istakao je kako je ova mjera po prvi put uvedena te da se gradskim mirko poduzetnicima potpore isplaćene sukladno Programu poticanja poduzetništva.

Potpore za inovacije i mlade poduzetnike Županija grabi prema cilju - do kraja 2020. godine postat će središte gaming industrije

- Interes poduzetnika bio je popriličan te smo s prvotnih za ovu mjeru osiguranih 640.000 kuna da bi u proračunu osigurali još dodatna sredstva. Slijedom toga ukupni fond potpora za mirko poduzetništvo viši je od 1,1 milijuna kuna. U Vinkovcima radi 435 mikro poduzetnika koji zapošljavaju od jednog do nekoliko zaposlenika tako da se procjenjuje kako u ovom trenutku kod vinkovačkih mikro poduzetnika radi nešto više od 1.000 zaposlenika, rekao je Bosančić.

Novčane potpore ostvario je 51 poduzetnik, a njima će biti isplaćene potpore od 15.000 do 30.000 kuna. Prema riječima Bosančića jedan od glavnih uvjeta za dobivanje potpore bila je obveza poduzetnika o povećanju plaće zaposlenicima za 10 posto. Ističe i kako se radi o dobrom putu kao i da će ovu istu, zajedno s poduzetnicima, dodatno doraditi kako bi ona bila još kvalitetnija i dala još bolje rezultate.

Novinarima se obratio i vinkovački pročelnik za gospodarstvo Hrvoje Niče koji je rekao kako je završila gradnja Tehnološkog parka i Poduzetničkog inkubatora kao i da je interes mikro poduzetnika za ovu mjeru pokazao da je Grad Vinkovci na dobrom putu kao i da će u narednim godinama nastojati povećavati sredstva i dodatno poticati gradske mikro poduzetnike.

Grad Vinkovci dijeli stipendije Stipendije za vinkovačke srednjoškolce Prvi put 58 učenika dobivat će stipendije Grada – mjesečno 300 kuna

- U ovom prvom valu fokusirali smo se na mikro poduzetnike jer znamo da je prosječna plaća u Vinkovcima u gospodarstvu 4.400 kuna, dok ona u mikro poduzetništvu iznosi 3.400 kuna. Upravo zbog toga jedan od uvjeta za dobivanje ovih sredstava bilo je povećanje plaće djelatnicima za 10%, a čini mi se da smo mi u Vinkovcima prvi u Hrvatskoj koji smo se odlučili za taj korak te se nadamo da će nas u tome pratiti i ostale jedinice lokalne samouprave, rekao je Niče.