Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Potpore za inovacije i mlade poduzetnike

Županija grabi prema cilju - do kraja 2020. godine postat će središte gaming industrije

1/3
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Čak 18 mladih poduzetnika dobilo je po 18.500 kuna, za tri inovacije odvojeno je po 40.000 kuna dok su četiri startupa podijelila 136.000 kuna

– Zahvaljujem u svoje ime i u ime svojih dragih, talentiranih kolega. Hvala Simori, županu i gospodinu Čelanu. Vi ste započeli sve ovo. Na nama je sad da završimo i da taj vaš san i ostvarimo. Nadamo se da ćemo uspjeti i da vas nećemo razočarati – poručio je Marko Kljajić, gamer i jedan od 18 mladih poduzetnika koji su od Sisačko-moslavačke županije dobili bespovratne potpore od 12.500 kuna.

Rekordan proračun Sisačko-moslavačke županije Najveće investicije su središnji paviljon i Centar kompetentnosti u Lađarskoj

Strelovit uspon

Riječ je o potporama po projektu “Inovativnim pristupom do zapošljavanja u SMŽ“.

– Projekt iz kojeg vi dobivate potpore ukupno je vrijedan dva milijuna kuna. Sve one televizijske reklame koje vidite, gdje reklamiramo našu edukaciju – to je upravo iz ovog projekta. Razmišljamo nekoliko koraka unaprijed, tako da smo uz središte gaming industrije povezali i ovaj projekt, povezali smo i projekt prekogranične suradnje koji uskoro trebamo potpisati. Brojne edukacije su iza nas, a sve vas pozivam da i dalje sudjelujete u svim našim projektnim aktivnostima– rekao je direktor županijske razvojne agencije Simora Mario Čelan.

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL

Ugovore s 18 mladih poduzetnika potpisao je župan Ivo Žinić, kao i ugovore o potpori za četiri start up projekta: „Byte Mind“ Saše Kumpovića, „Flamboyant Entertainment“ Nenada Fijale, „Lucky Game & Entertainment“ Luke Drozdreka i „Pocket Space“ Marka Banjca koji su dobili ukupno nešto više od 136.000 kuna.

Poboljšanje standarda Otvoren studentski boravak u Petrinji

– Meni je drago da je ta ideja kroz naš program „Sisačko-moslavačka županija – središte gaming industrije“ zaživjela. Možda i brže nego smo očekivali i rasplet događaja ide strelovito, upravo onako kako se tehnologija i znanost razvijaju. Do kraja 2020. postat ćemo središte gaming industrije. Ova županija nekada je bila središte velikih industrija, danas takvih industrija nemamo, ali nastojimo pratiti najmodernije tehnologije i upravo ovi poticaji idu u tom smislu. Da bismo mogli dalje napredovati, potrebni su ljudi, potrebni ste nam vi, a mi smo vam tu na pomoći. Apsolutno želimo poduprijeti, podržati inovacije, ali i sami kreirati određene politike koje idu u tom cilju – rekao je Žinić koji je potpisao i tri ugovora o bespovratnim potporama u sklopu projekta „Poticanje razvoja i komercijalizacija inovacija u SMŽ“.

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL

Potpore od 40.000 kuna

Po 40.000 kuna potpore su dobili „Recro Topusko“ iz Topuskog za daljnji razvoj svog Recro Bike servisa te „Sablich Tech“(inovacija: reklamno vozilo-quadricikl za mobilno oglašavanje) i „Indigram“ iz Siska (inovacija: stroj za tisak folija od polietilena).

Diplome za izradu videoigara u Novskoj Sisačko-moslavačka županija središte je gaming industrije u RH Diplome drugoj generaciji polaznika edukacije za izradu videoigara u Novskoj U gospodarstvo se ulaže 3,5 milijuna kuna godišnje iz gradskog proračuna Bespovratne potpore za razvoj od Grada dobilo 77 poduzetnika i obrtnika