Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
Zadovoljstvo

Visok osjećaj sigurnosti jedan je od glavnih razloga dolaska turista u Pulu i Istru

Boris Miletić
Foto: Grad Pula
Pulski gradonačelnik Boris Miletić primio je u prostorijama Komunalne palače načelnika Policijske uprave istarske Alena Klabota s kojim je, među ostalim razgovarao o stanju sigurnosti za vrijeme turističke sezone u Puli

"Već sada bilježimo povećani broj dolazaka i noćenja turista te vjerujemo da nas čeka još jedna rekordna turistička godina. Dokaz je to da su Pula i Istra sigurne destinacije jer je upravo osjećaj sigurnosti kod naših gostiju jedan od ključnih motiva njihova dolaska. Drago mi je da postoji već ustaljena međunarodna suradnja s policijskim upravama iz drugih zemalja čiji će policijski službenici tijekom ljetnih mjeseci boraviti u Istri i time pomoći svojim kolegama u održavanju stanja sigurnosti na terenu", kazao je pulski gradonačelnik Boris Miletić te zahvalio svim policijskim službenicima i djelatnicima koji sudjeluju u razmjeni.

Turisti u Puli omiljena destinacija Rekordni turistički rezultati u Puli u prvoj polovici godine

Načelnik PU istarske Alen Klabot pojasnio je kako Ministarstvo unutarnjih poslova od 2006. godine provodi projekt ''Sigurna turistička sezona'' kako bi se održao imidž Hrvatske kao sigurne zemlje za turiste. Dodao je kako se projekt u Istri provodi desetu godinu te kako će od 1. srpnja do 1. rujna u Policijskoj upravi Istarskoj boraviti 17 policijskih službenika iz sedam zemalja i to Mađarske, Italije, Srbije, Austrije, Njemačke, Slovenije i Poljske, a upravo će dvoje policijskih službenika iz Poljske biti stacionirani u Puli.

Razgovaralo se i o potrebi za policijskim kadrom i pomoći pri stambenom zbrinjavanju djelatnika PU istarske pri čemu je gradonačelnik naglasio kako Grad Pula želi u partnerskom odnosu s nadležnim Ministarstvom riješiti to pitanje. "Kao u slučaju zbrinjavanja hrvatskih branitelja, ukoliko se pokaže potreba Grad Pula može ustupiti građevinsko zemljište za izgradnju potrebnih stanova za policijski kadar", kazao je gradonačelnik.

Na kraju, gradonačelnik je pohvalio odličnu suradnju policijskih djelatnika s komunalnim redarstvom Grada Pule u provođenju zajedničkih akcija, a posebno je istaknuta vrijedna suradnja u sklopu Vijeća za prevenciju kriminaliteta zahvaljujući kojoj je do sad održan cijeli niz edukativnih aktivnosti, izvijestili su iz gradske uprave.   

Fratarski otok Drugu godinu zaredom Otvorena Ljetna knjižnica na Fratarskom otoku