Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
PRIPREMA DOKUMENTACIJE

Vlada daruje zemljište da se vinkovačka zona Zalužje proširi za dodatnih 110 hektara

Foto: Grad Vinkovci
Čak 42% cijele gospodarske aktivnosti u Vukovarsko-srijemskoj županiji odvija se u Vinkovcima

S ciljem daljnjeg razvoja gospodarstva vinkovačke gradske vlasti rade na pripremi potrebne dokumentacije kako bi zona Zalužje bila proširena za dodatnih 110 hektara. Kad se pripremi sva dokumentacija, očekuje se da će za potrebe proširenja zone Vlada RH ubrzo donijeti i odluku o darivanju 110 hektara državnog zemljišta Gradu Vinkovcima.

AGLOMERACIJA Asfaltiranje prometnica u Velikoj Mlaki

Razvoj grada

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić rekao je da su zona Zalužje i njezino proširenje za 110 hektara nešto što će u budućnosti jamčiti razvoj Vinkovaca, dolazak velikih tvrtki i generirati nova radna mjesta.

– Moći će prihvatiti bilo koju tvrtku širom Europe, a ključno je da je naš tim pripremljen i već obavlja određene razgovore. Cilj je napuniti zonu što prije i pružiti priliku ne samo Vinkovčanima, nego i svim žiteljima županije da ostvare zaposlenje na tom prostoru – rekao je Bosančić.

PRVI KORAK PREMA PODIZANJU MEDICINSKOG CENTRA U GRADU Stižu specijalisti KB-a Merkur

Dodao je i da se trenutačno čak 42% cijele gospodarske aktivnosti u Vukovarsko-srijemskoj županiji odvija u Vinkovcima. Istaknuo je i da u ovome trenutku Grad Vinkovci nema ni kvadrata zemljišta koji može ponuditi investitorima, napominjući da su zone i inkubatori puni te da je zato ovo nemjerljivo i neophodno kako bi se vinkovačko gospodarstvo i sami Vinkovci mogli razvijati dalje. O ovome projektu, tijekom posjete Vinkovcima, govorio je i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat rekavši da pozdravlja inicijativu gradonačelnika Ivana Bosančića.

– Napravit ćemo sve da predmetna odluka što prije dođe na Vladu kako bismo je pretvorili u ugovor, a nakon toga zadatak Grada je parcelacija, opremanje infrastrukturom, opremanje zemljišta i ključno pronalazak kvalitetnog investitora koji će doći i otvoriti kvalitetna radna mjesta. Ako me pitate koja je danas najbolja demografska mjera zbog koje će mladi obrazovani čovjek ostati u svom domu, jasno ću reći da je to dobro i kvalitetno radno mjesto. Otvorite perspektivu mladim ljudima za nova znanja i radna mjesta – rekao je Horvat.

REALIZACIJA PROJEKTA Gradi se Centar za starije namijenjen svim Velikogoričanima treće životne dobi

Posjeti ministara

Proteklih dana Vinkovce su posjetili i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek kao i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. Tom prilikom također je bilo razgovora o projektima koji su u tijeku poput raznih infrastrukturnih projekata kao i o tijeku projekta Gradske knjižnice i čitaonice koja se gradi iz temelja.