Izbornik
Naslovnica Gradovi Našice
Grad predao donaciju našičkoj bolnici

Vrijedna oprema stigla na odjel pedijatrije i interne

Gradonačelnik Krešimir Kašuba predao je donaciju Grada našičkoj bolnici
Foto: Našice

Početkom siječnja u Općoj županijskoj bolnici Našice održana je svečana primopredaja vrijedne donacije Grada Našica iz proračuna 2023. godine u obliku nekoliko medicinskih uređaja. Jedan od najistaknutijih svakako je uređaj za detekciju vena namijenjen za Odjel pedijatrije.

Donacija vrijedna 18.321,25 eura, osiguranih iz gradskog proračuna za 2023., uključuje još i nekoliko EKG holtera i holtera krvnog tlaka te infuzijske pumpe. Uz gradonačelnika Krešimira Kašubu, ravnatelja Opće županijske bolnice Našice Dinu Vidu primopredaji su nazočili i Gabrijela Rendulić Wolf, dr. med., specijalist pedijatrije, v.d. rukovoditelj, Marijan Tepeš, dr. med., specijalist opće kirurgije i uže specijalnosti digestivne kirurgije, ujedno i potpredsjednik Vijeća Mjesnog odbora Našice, Mirjana Horvat, dr. med., specijalist interne medicine i uže specijalnosti pulmologije, v.d. rukovoditelj, dr. sc. Zvjezdana Gvozdanović, mag. med. techn., pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo, te medicinski djelatnici.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba izjavio je da je u prošloj godini bolnici donirano oko 26.000 eura vrijedne opreme, a da će se isto nastaviti i u 2024. godini.

– Bolnica je izuzetno važna za Našice, ali i širu regiju. Bolnicu ne čini samo zgrada nego i svi djelatnici, a naša je bolnica u samom vrhu prema reakcijama pacijenata. Uloženo je oko 18.000 eura 2021. godine, 2022. oko 23.000 eura i prošle godine oko 26.000 eura, što znači da kontinuirano podižemo izdvojena sredstva, ali i osluškujemo potrebe liječnika, ravnatelja, osoblja i, naravno, pacijenata – rekao je gradonačelnik i zahvalio svim djelatnicima bolnice na njihovu predanom radu, čime osiguravaju kvalitetu života građana Našica.

Ravnatelj Dino Vida pohvalio je odličnu suradnju s Gradom Našicama i dodao da je opremljenost našičke bolnice na zavidnom nivou.

– Donacije Grada Našica našoj bolnici tradicionalne su i na taj nam način Grad omogućava kupnju važnih medicinskih uređaja potrebnih za svakodnevni rad. Današnja donacija prvenstveno je važna za Odjel pedijatrije, ali i Odjela za internu medicinu – izjavio je ravnatelj.

Liječnica Gabrijela Rendulić Wolf zahvalila je u ime Odjela pedijatrije jer im je ovom donacijom osiguran uređaj kojim se pod posebnim svjetlom prikazuju sve vene, što je jako važno kod malene djece.

Sve mlade obitelji koje su kroz ovaj projekt došle do zemljišta za gradnju obiteljske kuće oslobođene su i plaćanja komunalnog doprinosa, što je također jedna od ušteda Bez velikog kreditnog opterećenja Odlična demografska mjera: još dvije mlade obitelji započinju život u Klisu PROŠIRENJEM mreže hitne medicine operativne snage zavoda bit će još spremnije odgovoriti na sve izazove koji ih očekuju Specifična županija: autocesta, željeznica i plovna Sava donose rizike Zavod za hitnu medicinu bogatiji za novo vozilo i deset novih timova KAMPUS će se prostirati na gotovo devet hektara zemljišta u Poduzetničkoj zoni Novska Najvažniji razvojni projekt vrijedan je 60 milijuna eura Centra gaming industrije promijenit će i Novsku i Sisačko-moslavačku županiju