Izbornik
Naslovnica Gradovi Hvar
Lođa, sat-kula i gustirna na Pjaci

Vrijedni hvarski spomenici u novom ruhu

1/3
Nastavljaju se i radovi na obnovi Lođe koje će također izvoditi Neir d.o.o., a ukupna vrijednost radova je 2.497.740,57 kn bez PDV-a

Nastavljaju se ranije započeti radovi na vrijednim hvarskim spomenicima baštine iz 16. stoljeća – sanacija gradske sat-kule, obnova gradske vijećnice Lođe te konzervatorsko-restauratorski zahvati na komunalnom bunaru na glavnom gradskom trgu, obavijestili su iz Grada Hvara.

Dodjela oznake HOP u Hvaru Hrvatski otočni proizvod za 2018. Oznaku HOP dobilo 19 proizvođača iz županije, najviše ih je iz Tkona

Treća faza radova na sat-kuli započeta prošloga tjedna u izvedbi ovlaštene tvrtke Neir d.o.o. iz Splita ukupne je vrijednosti 349.171 kuna bez PDV-a, a od strane Ministarstva kulture RH sufinancirana je u iznosu od 200.000 kn. Radovi se izvode prema projektu tvrtke Grading projekt d.o.o. iz Splita.

Nastavljaju se i radovi na obnovi Lođe koje će također izvoditi Neir d.o.o., a ukupna vrijednost radova je 2.497.740,57 kn bez PDV-a.

Foto: Grad Hvar

Radovi obnove izvode se prema projektu statičke sanacije koje je izradio Studio Arhing d.o.o. iz Zagreba. Unutrašnje uređenje obaju pojedinačno registriranih kulturnih dobara radit će se prema projektima ovlaštene arhitektice Branke Petković iz tvrtke Zagreb Projekt, a za sve radove izdano je prethodno odobrenje Ministarstva kulture RH.

Započeli su i konzervatorsko-restauratorski zahvati na komunalnom bunaru na Trgu sv. Stjepana koji datira iz 1520. godine.

Prepoznatljiva gustirna na Pjaci popravljana je 1780. i 1830. godine, a Grad će u radove na sanaciji koje izvodi tvrtka Elaboro d.o.o. iz Splita uložiti 145.500 kuna bez PDV-a.

Dani hrvatskog turizma Na Hvaru Pulski filmski festival na Danima hrvatskog turizma