Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
Na području Pule do 15. srpnja traje jedinstveni upis u gradske dječje vrtiće

Vrtić i za djecu čiji roditelj ima status roditelja njegovatelja

1/3
Foto: Grad Pula
Pravo na status roditelja njegovatelja priznaje se jednom od roditelja djeteta s teškoćama u razvoju, a ostvaruje se putem Centra za socijalnu skrb

I ove godine najveći istarski grad Pula provodi jedinstvene upise za djecu koja pohađaju vrtiće čiji je osnivač Grad, ali i vrtiće privatnih osnivača i vjerski vrtić. Od 6. do 15. srpnja roditelji predaju prijave u dječje vrtiće i obavezni program predškole u Dječjem vrtiću Pula, Dječjem vrtiću Mali svijet, Rin Tin Tin na talijanskom jeziku te u 19 dječjih vrtića drugih osnivača.

LJETNO UŽIVANJE Spas od vrućina Puležani i gosti nalaze u ugodnoj temperaturi mora

Grad - prijatelj djece

– Sa zadovoljstvom mogu najaviti novost od ove godine. Dijete roditelja koji ima status roditelja njegovatelja, a drugi roditelj je zaposlen, dobit će 10 bodova kod upisa u vrtić. Odnosno, sva djeca koja imaju najmanje 10 bodova upisuju se u vrtić i ostvaruju pravo na subvenciju Grada te će od ove godine to ostvarivati i roditelj njegovatelj. Pravo na status roditelja njegovatelja priznaje se jednom od roditelja djeteta s teškoćama u razvoju, a ostvaruje ga putem Centra za socijalnu skrb. Želimo da zaista budemo Grad prijatelj djece i da vrtići i jaslice budu jeftiniji za korisnike i u tome ćemo ustrajati – rekla je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić. Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pule Elvira Krizmanić Marjanović dodala je da ima dovoljno mjesta za upis sve djece u vrtić i kao i proteklih 10 godina neće biti liste čekanja za upis.

– Udovoljit ćemo potrebama svih roditelja koji će pravodobno o svemu biti obaviješteni – kazala je Krizmanić Marjanović. Prijava i dokumentacija mogu se fizički predati u Dječjem vrtiću Vjeverice u Ujevićevoj 1, Dječjem vrtiću Centar na adresi Rižanske skupštine 4 i u Dječjem vrtiću Giardini na Usponu Sv. Stjepana 1. Za predstojeću pedagošku godinu u pulskim vrtićima ima 525 mjesta od čega 243 u vrtićima i 282 u jaslicama. Predsjednica Povjerenstva za upise u dječje vrtiće Ana Koroman Runko naglasila je kako kod predaje prijave roditelj, odnosno skrbnik dobivaju potvrdu o predaji dokumentacije sa šifrom s kojom će kasnije moći provjeravati privremenu i konačnu listu.

Pulski vrtićanci brojne aktivnostitijekom ljeta provode na moru Mališani gradskih vrtića uživaju u kupanju i igri u kampovima

– Zamolila bih sve koji ispunjavaju prijave da pozorno pročitaju poziv kao i popis objekata i programa za koje se upisi provode kako bi zahtjev bio ispravan. Google obrazac otvoren je do 15. srpnja 2021. godine u 12 sati – pojasnila je Koroman Runko. Ako roditelji/staratelji posjeduju gmail adresu, zahtjev mogu ispuniti na linku. Dokumentacija se može predati i svakim radnim danom od 9 do 12 sati na navedenim upisnim mjestima. Prijedlog Liste reda prvenstva za upis u dječje vrtiće bit će objavljen u roku od 20 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava na vratima vrtića i službenim web-stranicama dječjih vrtića kao i službenim web stranicama Grada Pule. Roditelj/staratelj može podnijeti prigovor u roku od 5 dana od objave Prijedloga liste reda prvenstva.

Prigovor na Listu

Prigovor se podnosi Upravnom vijeću dječjeg vrtića koji je odabran kao prvi izbor, putem Povjerenstva. Nakon isteka roka za podnošenja prigovora i donošenje odluka po prigovorima, Povjerenstvo utvrđuje konačnu Listu reda prvenstva upisa u dječji vrtić. Na temelju Liste reda prvenstva Upravno vijeće dječjeg vrtića donosi Odluku o upisu djece u dječji vrtić.

Za nejasnoće ili poteškoće prilikom predaje Zahtjeva otvorena je mail adresa Povjerenstva za

upise: upisi@pulskivrtici.com Tekst poziva i obrazac zahtjeva može se preuzeti na službenim stranicama grada i vrtića. Prijedlog liste prvenstva upisa djece kao i Odluka o upisu djece u dječji vrtić bit će objavljeni na web-stranicama dječjih vrtića i Grada Pule.