Izbornik
Naslovnica Gradovi Vukovar
MEĐUNARODNI DAN DUNAVA

Vukovar svoju tradiciju veže uz svoje rijeke

Foto: Grad Vukovar
Uz šetnicu, uz Dunav održano je i neizostavno natjecanje u pripremanju fišpaprikaša u kojemu je ove godine sudjelovalo 19 ekipa

U organizaciji Grada Vukovara i TZ grada Vukovara obilježen je Međunarodni dan Dunava u okviru kojega je pripremljen bogat program za građane.

Ljetna zabava i osvježenje u Vukovaru Na tisuće građana spas od vrućina traži na Vukovarskoj adi i vanjskim bazenima

Uz šetnicu, uz Dunav, domaći proizvođači izložili su svoje tradicijske proizvode, održano je natjecanje u lovu ribe udicom na plovak za kadete kao i neizostavno natjecanje u pripremanju fiš-paprikaša u kojemu je ove godine sudjelovalo 19 ekipa.

– I ova manifestacija jedan je od pokazatelja da je Vukovar grad koji svoju dugu tradiciju veže uz svoje rijeke, Dunav i Vuku. U proteklom vremenu puno vremena smo posvetili zbližavanju našega grada s Dunavom, poput šetnica te drugih brojnih manifestacija koje održavamo na obali Dunava. Međunarodni dan Dunava bitna je manifestacija za naše građane te je se trudimo iz godine u godine oplemenjivati. Veseli me što u ovom prekrasnom ambijentu, uz naš Dunav i Dvorac Eltz imamo priliku uživati svu ljepotu naše tradicije, uz lijepe zvuke dobre glazbe i tamburice te pomalo natjecateljskog duha – rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

FINANCIRA GRAD Izleti za umirovljenike u Bizovačke toplice

Prema riječima direktorice TZ Vukovar Marine Sekulić, Vukovarci vole aktivnosti koje su vezane uz Dunav.

– I ove godine smo imali priliku vidjeti prelijepo bogatstvo tradicije uz našu rijeku – rekla je Sekulić.