Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
Uređenje pulskih dječjih igrališta

Za bezbrižnu i sigurnu igru mališana Pula godišnje uloži više od milijun kuna

1/3
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Dječja igrališta su oaze veselja i zato nam je bitno da su na visokom nivou, posebno kada je riječ o sigurnosti

Veći ili manji popravci, zamjene igrala, postavljanje zaštitne ograde, uređenje antistres-podloge i slično samo su dio aktivnosti koje se redovito odrađuju u sklopu uređenja dječjih igrališta u Puli.

Special Power League U Puli održan 3. turnir nogometne lige za djecu s teškoćama u razvoju

U uređenje dječjih igrališta, oaza veselja mališana, Grad Pula godišnje uloži više od milijun kuna. Među posljednjima može se navesti generalna sanacija vrtuljka na dječjem igralištu na Monte Zaru, sanacija drvene penjalice na igralištu na Šišanskoj cesti, sanacija drvenarije i zamjena oštećene grede na ljuljački na igralištima u Ulici Olge Ban, Marulićevoj, Bruna Kosa, Krležinoj gdje su zamijenjene i stepenice na penjalici kao i u Parku Franje Josipa.

Popravci i poboljšanja

Popravljena je i ljuljačka u Viškoj, drvenarija na stolu sa stolicama u Parku grada Graza, zamijenjene su grede i popravljen krov drvene kućice u Kašćunima, sanirana je gumena podloga na igralištu u Ulici Jurja Žakna, saniran je vrtuljak na igralištu u Ulici Orbanin, zamijenjene bočne strane penjalice u Titovu parku i drugo uočeno u redovitim obilascima ili zbog dojava.

Foto: Duško Marušić/PIXSELL

– Briga o najmlađima najveći je prioritet Grada Pule. Kontinuirano ulažemo u sadržaje kako bismo im osigurali mjesta gdje mogu biti kreativni, slobodni u izražavanju, stjecati nova prijateljstva, istraživati i biti zaigrani i znatiželjni. Dječja igrališta oaze su veselja i zato nam je bitno da su na visokom nivou, posebno kada je riječ o sigurnosti – naglasio je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Planova ne nedostaje što se može iščitati iz aktivnosti koje su pred realizacijom, a odnose se na generalnu sanaciju kombinirane penjalice s ljuljačkama na dječjem igralištu u Jeretovoj ulici, sanaciju gumene podloge na igralištu na Trga žrtava fašizma, uređenje drvenog kombiniranog igrala u Parku Franje Josipa, postava ograde oko igrališta u Marulićevoj i Kochovoj ulici, postavljanje gumene podloge ispod igrala na igralištu na Sisplacu, sanacija podnica na kombiniranoj penjalici u Voltićevoj te sanacija drvene ograde na igralištu u Bančićevoj.

Bebe kod gradonačelnika Puljašić donirao novac za 38 malih sugrađana

Rekonstrukcija igrališta

Osim redovnog održavanja, saniraju se i grade nova dječja igrališta. Trenutačno je u tijeku izrada idejnog rješenja za novo dječje igralište u Zahtilinoj ulici, kao i idejnog rješenja za cjelovitu rekonstrukciju dječjeg igrališta Antena na Partizanskom putu. Osim toga, u izradi je glavni projekt za rekonstrukciju dječjeg igrališta u Krležinoj ulici te je već izrađena dokumentacija za dječje igralište u Ulici Jurja Žakna i slijedi postupak provođenja nabave za igrala. Jednako tako, posebna se pažnja posvećuje prilagodbi igrališta djeci sa smanjenom pokretljivosti i posebnim potrebama.

Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Upravo zato, na većem broju igrališta postoje prilagođena igrala, primjerice na igralištu u Vitasovićevoj ulici, na Monte Zaru, Trgu kralja Tomislava, u Kašćunima, Titovu parku, Gregovici, Revelanteovoj ulici i na drugim lokacijama gdje su postavljene prilagođene njihaljke i vrtuljci. Kvalitetnom komunikacijom sa sugrađanima stvaraju se prioriteti uređenja budući da roditelji često ukazuju na segmente na koje je potrebno obratiti posebnu pažnju i investirati u njih kako bi djeca imala sigurno mjesto za igru i veselje.

Priča o Križevcima Djeca kroz slikovnicu predstavila kako vide svoj grad