Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Predstavljen projekt “Veselo u školu”

Za bilježnice, majice i maske svim učenicima osigurano milijun kuna

Projekt Veselo u školu predstavljen je prošli tjedan u Koprivnici, a riječ je o akciji Grada i partnera
1/2
Foto: Robert Mihaljević
. U tijeku je obnova blagovaonice u Područnoj školi na Vinici, a završavaju se prijave za natječaj za gradnju sportske dvorane kod OŠ „Đuro Ester“ te je pri kraju postupak javne nabave za projektiranje nove osnovne škole na Podolicama.

Projekt Veselo u školu predstavljen je prošli tjedan u Koprivnici, a riječ je o akciji Grada i partnera kojom se školarcima osiguravaju potpore vrijedne milijun kuna. To su besplatne bilježnice za sve koprivničke osnovnoškolce, besplatne radne bilježnice za sve osnovne škole kojima je Grad osnivač, pamučne majice za prvašiće i pamučne perive zaštitne maske za sve učenike.

Županija nastavlja s investicijama, kao i mjerama pomoći uslijed koronakrize NASTAVAK INVESTICIJA Nastavlja se projekt Školski obrok za sve, počinje gradnja sportske dvorane u Čepinu

Nove bilježnice i radne bilježnice na školskim klupama danas će dočekati ukupno 2484 učenika, što je 29 učenika više nego prošle godine.Od toga je 16 prvašića više nego lani. Ukupno je tiskano 43.010 bilježnica s prigodnim vrećicama ukupne vrijednosti 235.000 kuna, a od toga je udio sponzorstva i donacija 110.000 kuna bez PDV-a. Za nabavu radnih bilježnica Grad Koprivnica osigurao je u ovogodišnjem proračunu 683.000 kuna.

Za sve prvašiće i njihove učiteljice i učitelje osigurane su pamučne majice s natpisom „Veselo u školu“ u vrijednosti 16.600 kuna. U suradnji sa školama osigurane su i pamučne perive maske najviše kvalitete za sve učenike i nastavnike osnovnih škola u vrijednosti 45.000 kuna. Gradonačelnik je spomenuo i vrijedan četverogodišnji projekt Grada Koprivnice „Odrastanje u jednakosti“, koji je započeo 1. kolovoza 2017., a traje do 31. srpnja iduće godine.

županijskih sredstava. • I župan Damir Bajs uvjerio se u obilasku da radovi idu prema planu RADOVI NA ŠKOLI BEREK I PODRUČNOJ ŠKOLI KRALJEVEC Gotova energetska obnova školskih zgrada

– Od početka projekta do početka ove školske godine za ukupno 41 učenika s teškoćama u razvoju osigurani su pomoćnici u nastavi. Ukupna vrijednost projekta je blizu 6,5 milijuna kuna, od kojih bespovratna sredstva iz EU socijalnog fonda iznose oko 5,4 milijuna kuna, dok ostatak osigurava Grad Koprivnica – otkrio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Čelni čovjek Koprivnice spomenuo je brojne investicije u školsku infrastrukturu koje su tijeku ili uskoro počinju na području grada. Uskoro, tako, završava energetska obnova OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“, kao i radovi na novom dječjem vrtiću u Starigradu. U tijeku je obnova blagovaonice u Područnoj školi na Vinici, a završavaju se prijave za natječaj za gradnju sportske dvorane kod OŠ „Đuro Ester“ te je pri kraju postupak javne nabave za projektiranje nove osnovne škole na Podolicama.

Učenici su imali priliku naučiti nove vještine i steći međunarodno iskustvo Završen projekt 3D FOR VET Škole koje su sudjelovale u projektu dobile novu 3D opremu, skenere i pisače

Na predstavljanju 14. po redu projekta Veselo u školu bili su i ravnatelji osnovnih škola u Koprivnici. U njihovo je ime o projektu govorila ravnateljica domaćina skupa, Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce Radmila Popović.

– Organizacijski se nalazimo pred izazovnom školskom godinom. Svjesni smo da imamo snažnu potporu Grada i sponzora. Upravo zbog toga smo opušteniji, a djeci ćemo osigurati uvjete da veselo započnu novu školsku godinu – naglasila je Radmila Popović. Skupu su se obratili i partneri, odnosno sponzori projekta besplatnih bilježnica. U projektu su sudjelovali Komunalac, Belupo, Koprivničke vode, Podravska banka, Hartmann, Pro-Ping, Erste banka, Vemo Trade i Enter Koprivnica.