Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Medalje Grada Koprivnice dobrovoljnim darivateljima krvi

Za Dan grada nagrade idu u ruke 13 zaslužnih pojedinaca i četiri ustanove

storyeditor/2024-10-11/nagrade_1_A.jpg
Foto: Grad Koprivnica Kome idu medalje i plakete izabrali su gradski vijećnici na tajnom glasovanju
Gradsko vijeće Koprivnice prošli je tjedan na tajnom glasanju potvrdilo ovogodišnje laureate javnih priznanja i nagrada koje će se dodijeliti u povodu Dana grada, 4. studenoga

Gradsko vijeće Koprivnice prošli je tjedan na tajnom glasanju potvrdilo ovogodišnje laureate javnih priznanja i nagrada koje će se dodijeliti u povodu Dana grada, 4. studenoga.

Natjecanje u matematici

Kao i svake godine, Medalje Grada Koprivnice za humanost i osobit doprinos na području dobrovoljnog darivanja krvi odlaze u ruke osoba koje su krv dale 100 i više puta. Tako će se visoko gradsko priznanje ove godine dodijeliti Samiru Bruliću, Željku Filipiću, Alenu Mihaliću, Zdravku Pajniću, Zoranu Šeničnjaku, Mladenu Šrefancu i Robertu Vuliću.

Medalja Grada Koprivnice dodjeljuje se i ravnateljici Umjetničke škole "Fortunat Pintarić" Ariani Šandl za sveukupni doprinos te dugogodišnji aktivni rad na području glazbene kulture Koprivnice. Ariana Šandl trenutačno je aktivna članica Jazz kluba Koprivnica, Upravnog vijeća HGM-a, ženskog vokalnog sastava Praline. Poznatom sportašu i profesionalnom roniocu Božidaru Flisu medalja se dodjeljuje za sveukupni doprinos razvoju i promicanju ronilačkog sporta na području Koprivnice i Hrvatske. U Ronilačkom klubu "Šoderica" Flis aktivno sudjeluje kao natjecatelj od 1982. godine, a klub je osvojio dva naslova prvaka Jugoslavije i pet naslova prvaka Hrvatske. Posebno se ističe njegov rad s djecom, gdje su postignuti iznimni rezultati. Učiteljica razredne nastave u OŠ "Antun Nemčić Gostovinski" Karmen Bardek medalju je zaslužila za sveukupni doprinos u radu s djecom i mladima na području dječjeg filmskog stvaralaštva. Danas je i voditeljica Kino sekcije "Mravec" u Zajednici tehničke kulture Grada. Godine 2015. dobila je Zlatnu plaketu UNICA-e za promicanje dječjeg filmskog stvaralaštva u Hrvatskoj.

Nastavnici matematike u OŠ "Braća Radić" Mari Grašić medalja pripada za sveukupni doprinos u odgoju i obrazovanju djece i mladih i iznimna postignuća učenika na natjecanjima iz matematike u zemlji i inozemstvu. Predsjednica je Udruge mladih koprivničkih matematičara koja popularizira matematiku diljem Hrvatske. Voditeljica je najvećeg ekipnog natjecanja u Hrvatskoj "Mathema u Koprivnici". Bivšem županu i gospodarstveniku Nikoli Greguru medalja će biti dodijeljena za promicanje vrijednosti Domovinskog rata i zasluge u mirnom preuzimanju koprivničke vojarne 30. rujna 1991. godine. Tijekom Domovinskog rata bio je ključna figura kao predsjednik Kriznog štaba bivše Općine Koprivnica.

Više od 70 izložbi

Medalja Grada Koprivnice ide u ruke i akademskog slikara Željka Mucka za sveukupni doprinos kulturi i umjetnosti Grada Koprivnice. Djela je izložio na više od 70 samostalnih i više kolektivnih izložbi u zemlji i regiji. Dao je znatan doprinos hrvatskoj umjetničkoj sceni, promičući ime Koprivnice u zemlji i inozemstvu. Plakete Grada Koprivnice ove će se godine dodijeliti: DVD-u Draganovec za doprinos vatrogastvu i radu s djecom i mladima; Šahovskom klubu "Podravka" za doprinos razvoju i promicanju šahovskih aktivnosti; Odjelu za dijalizu Opće bolnice "Dr. Tomislav Bardek" za doprinos i rezultate u liječenju bubrežnih bolesti; Studiju frizura i ljepote "Danica" vlasnice Tatjane Balog, za doprinos razvoju obrtništva.

storyeditor/2024-10-11/bj_korenovo_fo_3.jpg Uređaj će također omogućiti izdvajanje dušika i fosfora Novi pogon za pročišćavanje voda: Ovo je važan projekt za budućnost storyeditor/2024-10-10/PXL_081024_121967855.jpg Ukupna je vrijednost projekta 1,826.265 eura Predstavljen projekt "Green LaMiS" namijenjen ruralnim sredinama storyeditor/2024-10-11/20241004_120949-scaled.jpg Više od tri milijuna eura Ugovori Županiji i Centru za poduzetništvo