Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
Kutina

Za Dan planeta Zemlje biciklijade i planinarenje po prekrasnoj Moslavini

dan planeta zemlje
1/2
Foto: Kutina
Turistička zajednica grada Kutine, Biciklistički klub Kutina i Planinarsko društvo Yeti Kutina organiziraju veliku rekreativno-zabavnu manifestaciju 20. i 21. travnja

Turistička zajednica grada Kutine, Biciklistički klub Kutina i Planinarsko društvo Yeti Kutina i ove godine organiziraju veliku rekreativno-zabavnu manifestaciju "Dan planeta Zemlje u Moslavini", koja se održava za vikend 20. i 21. travnja u Kutini, a uključuje biciklijade i planinarenje u prekrasnom krajoliku Moslavine.

Kraća i duža ruta

Cjelodnevni program duže i kraće biciklijade u subotu 21. travnja vodit će popularni voditelj Mario Valentić. Okupljanje sudionika biciklijade je u 10 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana. Sudionici će imati izbor između duže i kraće rute. Duža ruta je zahtjevnija, a sastoji se od kombinacije brdskih i nizinskih predjela, a kraća je lakša, bez uspona, i preporučuje se najmlađim biciklistima.

Prvo stajalište je u Lagena Wineryju, odakle se pruža prekrasan pogled preko vinograda na grad Kutinu i okolicu. Bit će moguća degustacija autohtone moslavačke sorte vina škrlet te okrepa. Drugo stajalište je u pitomome mjestašcu Piljenicama, kroz koje teče rijeka Pakra. Stajalište će biti na Ranču ZZ, koje je okruženo divnom prirodom i na kojem se nalaze domaće životinje. Kraća ruta također ima stajališta na kojima će biti osigurana okrepa te edukativno-rekreativni sadržaji.

Glavni program je na cilju, koji se nalazi na jezeru Bajer u Kutini, gdje će se sudionici moći opustiti i uživati u bogatom programu koji uključuje sportske i rekreativne sadržaje, ugostiteljsku ponudu, vožnju golf autićima, animaciju za najmlađe te glazbeni program. U slučaju lošeg vremena biciklijade se otkazuju.

Nedjelja, 21. travnja, rezervirana je za ekstremnu biciklističku rutu i planinarenje Moslavačkom gorom. Ekstremna biciklistička ruta uključuje uspone i podloge od asfalta, makadama i šumskih puteva, počinje u 9 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana u Kutini i završava na jezeru Mikleuška. Ekstremna biciklistička ruta nije preporučljiva za osobe mlađe od 16 godina, a kotizacija iznosi pet eura uz obavezne prijave do 20. travnja na broj: 091 522 2286.

Planinarske rute

Planinarenje počinje u 9 sati na jezeru Mikleuška, a sastoji se od nezahtjevne rute s usponima i podlogom šumskog puta. Planinarenje će prolaziti poučnom stazom "Crkveni jarak" do arheološkog nalazišta Samostan Blažene Djevice Marije (Bela Crkva), najvišeg vrha Moslavačke gore – Humke, vidikovca Vis, gdje se pruža predivan pogled na moslavački kraj s krajnjim ciljem na jezeru Mikleuška. Obavezne prijave traju do 20. 4. 2024. na pd.yeti@hps.hr. Program na jezeru Mikleuška uključuje ugostiteljsku ponudu. Ekstremna biciklijada i planinarenje neće se otkazati u slučaju lošeg vremena.

Foto: Kutina

storyeditor/2024-03-22/smz_b_slager_moslavina_ulaganja.jpg Ulaganja na području Moslavine U Domu za starije u Kutini uskoro i dnevni boravak storyeditor/2024-03-22/kutina_b_slager_asistenti_u_nastavi.jpg Pružaju pomoć učenicima u učenju i savladavanju gradiva Kutina povećala plaće pomoćnicima u nastavi kojih ima 34 U Kutini je obilježena 33. godišnjica osnutka SJP RIS KUTINA Tijekom Domovinskog rata život je izgubilo osam pripadnika RIS-ova U Kutini je obilježena 33. godišnjica osnutka SJP RIS KUTINA