Izbornik
Naslovnica Gradovi Vukovar
RASPISAN NATJEČAJ GRADA VUKOVARA

Za isplatu stipendija 1,6 milijuna kuna

Foto: KRISTINA ŠTEDUL FABAC/PIXSELL
Dodijelit će se 250 stipendija u mjesečnim iznosima od 1000, 500 i 400 kuna

Na službenim stranicama Grada Vukovara objavljen je natječaj za dodjelu stipendije učenicima i studentima u školskoj/akademskoj 2021./2022. godini. Uvjeti natječaja, odnosno tko ima pravo zatražiti stipendiju i koje je sve dokumente potrebno dostaviti mogu se naći na www.vukovar.hr.

U Gradu Vukovaru navode da su i za ovu akademsku i školsku godinu, kao i prijašnjih godina, za isplatu stipendija osigurali 1,6 milijuna kuna.

– Za školsku/akademsku godinu 2021./2022. iz proračunskih sredstava Grada Vukovara dodijelit će se 90 stipendija za studente svih godina studija deficitarnih zvanja, 90 stipendija za studente prve, druge i viših godina studija ostalih zvanja te 70 stipendija za učenike srednjih  škola, prve i viših godina školovanja za deficitarna zanimanja – navode u Gradu Vukovaru.

Prema pravilniku 1000 kuna mjesečno, tijekom 10 mjeseci u akademskoj godini, isplaćivat će se studentima deficitarnih zvanja. Po 500 kuna mjesečno, također 10 mjeseci u akademskoj godini, bit će iznos stipendija za ostala zvanja, dok će se po 400 kuna mjesečno, također  10 mjeseci u školskoj godini, isplaćivati učenicima za deficitarna zanimanja.

Prijave za dodjelu stipendija potrebno je dostaviti u roku od 15 dana od dana objave natječaja u Vukovarskim novinama i na 
web stranici Grada Vukovara na adresu: Grad Vukovar, Ulica dr. Franje Tuđmana 1, Vukovar, s naznakom “Za natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima” - NE OTVARATI ili osobnom predajom na porti/prizemlje gradske uprave.