Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak potpisao ugovore o financiranju projekata

Za kulturne projekte, objekte, ustanove, udruge 3,490.450 kuna

Foto: Čazma
Osim toga, Grad Čazma planira izgraditi i novi Kulturni centar vrijedan 5,8 milijuna kuna

Gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak ovih je dana potpisao ugovore o financiranju s predstavnicima udruga u kulturi i samostalnim umjetnicima na temelju Programa javnih potreba u kulturi na području Grada Čazme za 2022. godinu. Naime, Grad Čazma ove je godine u Proračunu osigurao ukupno 3,490.450 kuna za kulturne projekte, objekte, ustanove, udruge i pojedince.

U odnosu na prošlu godinu taj je iznos povećan za oko 700.000 kuna, a u odnosu na prije 10 godina za gotovo 2 milijuna kuna.

Osim sredstava koja su dodijeljena udrugama i fizičkim osobama, u proračunu Grada Čazme osigurana su sredstva i za Centar za kulturu u visini od 1,581.200 kuna, za Gradsku knjižnicu Slavko Kolar 669.250 kuna, za obnovu sakralnih objekata 170.000 kuna i za Turističku zajednicu Grada Čazme 320.000 kuna.

Ovom prilikom Pirak je istaknuo da grad ove godine ima dodatnih planova za ulaganja u kulturu, pa se tako planira gradnja novog 
Kulturnog centra u vrijednosti od 5,8 milijuna kuna.

– To bi trebao biti multifunkcionalni prostor u kojem će korisnici ovih sredstava naći svoj prostor za rad i prezentaciju. Također, zahvaljujem vam na predanom  radu kojim obogaćujete svakodnevni život u našem gradu te čuvate tradiciju i promičete kulturne vrijednosti našega kraja – dodao je Pirak.