Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Jedan od najvećih odobrenih iznosa među 130 ugovora iz cijele zemlje

Za Malu sportsku školu bespovratnih 100.000 €

storyeditor/2024-08-01/sportska_skola_B.png
Foto: Grad Koprivnica Ugovor je potpisao gradonačelnik Koprivnice i saborski zastupnik Mišel Jakšić, a preuzela ga zamjenica Ksenija Ostriž

Nove lijepe vijesti vezane uz povlačenje novca za podizanje standarda u radu s djecom i mladima stiže nam prošli tjedan iz Koprivnice: Gradu je odobreno blizu 100.000 eura za prijavljeni projekt Male sportske škole. Ministarstvo demografije i useljeništva donijelo je odluku o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje provedbe edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

Svečano potpisivanje i dodjela ugovora održali su se protekli tjedan u auli Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Ugovor je potpisao gradonačelnik Koprivnice i saborski zastupnik Mišel Jakšić, a preuzela ga njegova zamjenica Ksenija Ostriž.

– Izuzetno mi je drago da smo dobili jedan od najviših odobrenih iznosa među više od 130 odobrenih ugovora iz cijele Hrvatske sklopljenih s Ministarstvom demografije i useljeništva. Ovim sredstvima olakšat ćemo roditeljima da njihova djeca mogu besplatno pohađati programe koji su predviđeni za njih, a nabavit ćemo i rekvizite koji su potrebni za provedbu u Maloj sportskoj školi – kazao je tom prigodom gradonačelnik Jakšić.

Projekt ima za cilj osigurati dostupnost i priuštivost aktivnosti za djecu predškolske dobi i djecu od prvog do četvrtog razreda osnovne škole koje će biti besplatne, a sve kako bi se pružila podrška roditeljstvu kroz smanjenje financijskog tereta roditelja. Provedba programa obuhvaća edukativne i kulturne aktivnosti koje će se provoditi kroz predškolske kraće programe i sportske aktivnosti koje će se provoditi kroz Malu sportsku školu. Ukupan iznos je 99.231 euro.

Dio edukativnih aktivnosti bit će glazbeni program, program za potencijalno darovitu djecu i program rane intervencije specifičnih teškoća u učenju dok će se programi ritmike i plesa odnosno likovnog stvaralaštva provoditi kao dio kulturnih aktivnosti. Sportske aktivnosti obuhvatit će dio programa Male sportske škole, a to su bazični treninzi u dvorani za djecu, mini nogomet, ritmika i tenis, bebe ribe (plivanje) za najmanju djecu, plivanje za djecu predškolske i školske dobi. 

storyeditor/2024-08-02/Tenis_1.jpg ITF teniski turnir u kategoriji do 18 godina U Vinkovcima više od 100 tenisača iz 25 država storyeditor/2024-08-02/VJ_foto.jpg Zbog neodgovornih pojedinaca Na novom igralištu uvodi se dodatan videonadzor storyeditor/2024-08-02/DSC_1168.JPG Predstavnici Sartiglie posjetili Splitsko-dalmatinsku županiju Viteške igre Sartiglia i naša Alka zajedno su starije od 800 godina