Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
ZAPREŠIĆ DONIO NIZ MJERA

Za najamninu 2000 kuna mjesečno, iseljenima po 5000 kuna pomoći

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Za oštećenja na kućama osigurano 2000 kuna jednokratne pomoći

Gradonačelnik Željko Turk donio je odluku o sufinanciranju najamnine za stambeno zbrinjavanje osoba čije su nekretnine stradale u potresima na području Grada Zaprešića u razdoblju od 28. prosinca 2020. pa nadalje.

GRADSKI MUZEJ VINKOVCI Cilj je uređenje Arheološkog parka Sopot

To je privremena mjera do ostvarenja prava na istovrsnu pomoć iz državnih proračunskih sredstava, odnosno kao dugoročno rješenje za stambeno zbrinjavanje ako takva vrsta pomoći ne bude osigurana u državnom proračunu.

Prijava štete

Najamnina za stambeno zbrinjavanje koja iznosi do najviše 2000 kuna mjesečno sufinancirat će se korisniku ako on, njegov bračni drug, izvanbračni drug, životni partner, odnosno druga osoba koja s njim živi u kućanstvu, na području od 20 kilometara od adrese oštećene kuće ili stana nemaju u vlasništvu drugu useljivu kuću ili stan.

Svi građani Grada Zaprešića koji su na svojim stambenim objektima primijetili štetu nastalu zbog potresa 29. prosinca mogu je i prijaviti. Popunjavanjem obrasca unosi se zgrada u bazu podataka za brzi pregled koji služi isključivo kako bi se preliminarno dala ocjena uporabljivosti i nije financijska procjena štete.

VUKOVARSKO RODILIŠTE Mali Elon prva vukovarska beba u 2021. godini

– Podsjećamo kako je Grad za oštećenja na obiteljskim kućama već osigurao po 2000 kuna jednokratne pomoći, a svima koji su u trenutku potresa živjeli u stanu iz kojeg su se morali iseliti zbog posljedica nastalih u potresu po 5000 kuna po kućanstvu. Također je svim sugrađanima iseljenima iz stanova stradalima u potresu omogućeno otvaranje usluge poste restante u poštanskom uredu u Zaprešiću. Odabrani poštanski ured zadržavat će 30 dana sve pošiljke – napominju u Gradu.

Obustava naplate vode

Grad je otvorio i račun posebne namjene humanitarne aktivnosti za pomoć građanima Zaprešića stradalima u potresu. Uplata se može obaviti na IBAN: HR1623600001502853383, Zagrebačka banka, model: HR 00, poziv na broj: 2021, opis plaćanja: Pomoć građanima Zaprešića stradalima u potresu.

Državna geodetska uprava (katastar) koja je do sada bila na adresi Trg žrtava fašizma 1/3 zbog potresa mijenja lokaciju za rad sa strankama pa će u što kraćem roku započeti s radom u prostorijama komunalnog poduzeća Zaprešić, Zelengaj 15. Grad je donio odluku kojom oslobađa od plaćanja komunalne naknade i preuzima obvezu plaćanja naknade za uređenje voda za obveznike kojima je brzim pregledom ustanovljeno teško oštećenje konstrukcije zgrade zbog potresa te koji su se morali privremeno iseliti iz svojih stanova.

VIR POMAŽE UNESREĆENIMA Novi kombi s potrepštinama otišao prema Glini

Riječ je o stanovnicima zgrada na TŽF 13, 14, 15 i 16 te stanovnicima iz Avenije hrvatskih branitelja 13. Zaprešić d.o.o. i Vodoopskrba i odvodnja otpisat će za te obveznike potraživanje za prosinac te obustaviti daljnju naplatu vode, odvodnje i odvoza otpada do ponovne mogućnosti korištenja stanova. Za to vlasnici stanova ne trebaju podnositi posebne zahtjeve.