Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
VIR POMAŽE UNESREĆENIMA

Novi kombi s potrepštinama otišao prema Glini

Foto: Kažimir Škrbić
VIRANI su svakodnevno prikupljali pomoć za unesrećene u potresu

Drugi kombi pomoći za stanovnike unesrećene u razornom potresu upućen je 3. siječnja s otoka Vira nakon što je posljednjeg dana 2020. godine prvi već bio otišao u Hrastovicu, mjesto kod Petrinje, s oko pet tona prikupljenih potrepština.

PROJEKTI OPĆINE VIR U 2021. Kreće se s gradnjom škole sa sportskom dvoranom, novom ambulantom...

Drugi kombi s potrepštinama bio je upućen prema Glini, a nakon što se akcija prikupljanja pomoći okončala 6. siječnja, prema Sisku je krenuo i treći kombi. Prikupljanje i sortiranje razne robe i potrepština, od deka, prekrivača, odjeće i obuće, hrane, konzervi, vode, mlijeka, higijenskih potrepština i hrane za djecu do pelena i vlažnih maramica, provodilo se svakodnevno od 8 do 18 sati u dvorani župne crkve svetoga Jurja na Viru.

Koordinator ove akcije Crvenog križa bio je predsjednik virskog UDDK Goran Vicković, kojemu su pomagali virski župnik don Jure Zubović te volonteri virskog UDDK Vojna Kapović, Marija Horvat, Mimoza Jevremović, Krešimir Hotko, Snježana Hotko, Ljiljana Kapović, Rozika Bizjak i Vesna Felja. Do 3. siječnja i isporuke potrepština za Glinu ovoj se akciji odazvalo čak 213 obitelji s otoka Vira, izvijestili su iz virske lokalne uprave.