Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
popularna plaža

Za nastavak uređenja Hidrobaze 400 tisuća kuna

Hidrobaza
1/4
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Uz sportske sadržaje, uredit će se i formirati manja 'piknik zona' sa stolovima i klupama, dok će se za djecu urediti dječje igralište s tematskom pričom Hidrobaze

Gradu Puli su, iz Fonda za razvoj turizma, odobrena financijska sredstva u iznosu od 400 tisuća kuna koja će se utrošiti za nastavak uređenja plaže Hidrobaza, a ugovor je danas u prostorijama Ministarstva turizma potpisao zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek.

psi Kontrola u Puli Komunalci u akciji, provjeravaju vlasnike kućnih ljubimaca

Tom je prigodom zamjenik gradonačelnika izrazio zadovoljstvo što je ministarstvo prepoznalo vrijednost i kvalitetu projekta uređenja jedne od najposjećenijih plaža u Puli. - Već niz godina u suradnji s Ministarstvom turizma ulažemo u obnovu i opremanje plaže Hidrobaza i drago mi je što ćemo to nastaviti činiti i u idućoj godini - istaknuo je zamjenik.

Nastavak uređenja Hidrobaze odnosi se na uređenje sekundarne plaže u centralnoj zoni što obuhvaća izgradnju dijela internih komunikacija centralne zone, dovršetak radova izgradnje javne rasvjete, uređenje sustava za navodnjavanje, uređenje i opremanje piknik zone, dječjeg igrališta i dijela sportskog terena – košarkaškog igrališta 'jedan na jedan'.

Uz sportske sadržaje, uredit će se i formirati manja 'piknik zona' sa stolovima i klupama, dok će se za djecu urediti dječje igralište s tematskom pričom Hidrobaze.

Sastanak u Istarskoj županiji Rješavanje imovinsko-pravnih odnosa Među prioritetnim projektima su Muzil, Saccorgiana i Hidrobaza

Za predstojeće radove uređenja plaže, koji se procjenjuju  na oko 2,5 milijuna kuna, sredstava će se planirati i u gradskom proračunu za iduću godinu. Podsjećamo, do sad je u uređenje Hidrobaze utrošeno oko 14,2 milijuna kuna od čega je Grad Pula izdvojio oko 10,6 milijuna kuna, dok je ostatak bespovratnih sredstava dobiven od strane Ministarstva turizma, izvijestili su iz gradske uprave.