Izbornik
Naslovnica Gradovi Rijeka
RIJEKA

Za proizvodnju električne energije uz pomoć sunca građanima osigurano ukupno 20 milijuna kuna

Reverzibilna hidroelektrana Velebit, ilustracija
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Prilikom prijave, građani moraju priložiti i glavni projekt kojeg je izradio ovlašteni inženjer elektrotehnike, a radi sigurnosti je obavezan i stručni nadzor nad radovima.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je objavio Javni poziv za sufinanciranje fotonaponskih elektrana na obiteljskim kućama.

Otvoren jesenski sajam kod Konta - sajam sadnica te proizvoda OPG-ova Otvoren Jesenski sajam kod Konta Akcija dijeljenja sadnica, Riječane očekuju i upute za suživot s biljkama

Programom su obuhvaćeni sustavi priključeni na mrežu, ali i „off grid“ sustavi, a ovisno o lokaciji se za sustav i stručni nadzor može dobiti 40, 60 ili 80 posto sufinanciranja, odnosno maksimalno do 75.000 kuna, priopćio je Grad Rijeka.

Preduvjet za sufinanciranje je da se prijave vlasnici ili suvlasnici obiteljskih kuća koje su zakonite, u kojima je više od 50% površine namijenjeno stanovanju te imaju najviše tri stambene jedinice ili građevinsku bruto površinu do 600m2. Prilikom prijave, građani moraju priložiti i glavni projekt kojeg je izradio ovlašteni inženjer elektrotehnike, a radi sigurnosti je obavezan i stručni nadzor nad radovima.

NACIONALNI DAN BORBE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA Na Korzu postavljena izložba o obiteljskom nasilju

Poziv će biti otvoren do iskorištenja sredstava ili najkasnije do kraja godine, a s programom se planira nastaviti i u idućoj godini.