Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
VINKOVCI

Za sve manifestacije u godini naglasak stavljamo na suradnju s udrugama

manifestacije u Vinkovcima
1/4
Foto: Vinkovci
Niz manifestacija u ovoj godini otvara 21. Vinkovačko pokladno jahanje koje organiziraju Grad Vinkovci i Turistička zajednica grada u suradnji s obiteljima koje će ugostiti jahače

Proteklih godina Vinkovci su postali prepoznatljivi kao grad manifestacija koje iz godine u godinu okupljaju sve veći broj posjetitelja iz Hrvatske i inozemstva.

Niz manifestacija

Prema najavama iz gradske uprave Vinkovci će i u 2024. godini uživati u brojnim manifestacijama.

Zamjenica pročelnice Upravnog odjela za kulturu i turizam Grada Vinkovaca Jasna Garvanović kazala je kako je grad prošlu godinu, kada je riječ o manifestacijama, zatvorio na najljepši način Adventom u Vinkovcima s Ledenom bajkom, a ujedno najavila da se već za desetak dana otvara nova sezona raznolikih manifestacija. Niz manifestacija u ovoj godini otvara 21. Vinkovačko pokladno jahanje koje organiziraju Grad Vinkovci i Turistička zajednica grada u suradnji s obiteljima koje će ugostiti jahače.

– I Grad i mi od početka pratimo ovu manifestaciju, a već niz godina, budući da smo jedni preko puta drugih, činimo to u suradnji. Kroz godine smo vidjeli kako bismo i ovu manifestaciju mogli upotpuniti nekim dodatnim sadržajem za sugrađane koji dođu vidjeti konjanike, a bude i posjetitelja izvan Vinkovaca. Tako smo prošle godine u okviru Vinkovačkog pokladnog jahanja prvi put organizirali sajam rukotvorina, koji je onda tijekom godine u još nekoliko navrata održan u centru grada te je upotpunio još neka događanja – rekla je direktorica Turističkog ureda TZ-a grada Vinkovaca Martina Matković.

Dodaje kako je Turistička zajednica kao nositelj organizacije ili suorganizator uključena u niz događanja koja se održavaju tijekom godine, poput uskrsnog programa za najmlađe na Veliku subotu, rekreativne biciklijade "Tour natur", Rimskih dana, a tu su još i Ljeto na Banji, vožnje fijakerima, polumaraton, fišijada, Festival šunke, vina, rakije i kulena, Vinkovačke jeseni i Advent.

Nakon korizme i Uskrsa nastavlja se niz događanja koja obogaćuju život grada poput Proljeća u Vinkovcima, Vinkovačkog ljeta te Vinkovačkih jeseni koje će i ove godine biti kruna svih vinkovačkih manifestacija. Prošle su godine Vinkovačke jeseni zabilježile rekordnu posjećenost, uz niz događanja, a ove godine ta se tradicijska manifestacija održava od 13. do 22. rujna. Godina prepuna događanja završit će Adventom koji će i ovoga puta donijeti za svakoga ponešto.

Suradnja s udrugama

– Tijekom cijele godine naglasak stavljamo na suradnju s našim udrugama i svima onima koji nam se javljaju na natječaj Ureda za kulturu i turizam. Tako i ove godine očekujemo Lutkarsko proljeće, Rimske dane, Festival glumca, Filmski festival glumca, Vinkovački orguljaški festival, Dane Matice hrvatske, Salon fotografije Vinkovci, Dane Josipa i Ivana Kozarca, Reviju tamburaške glazbe, Vinkovačku konjičku reviju, Dječju zmajadu, Festival dječjih folklornih skupina, Festival folklora "Robert Bajtal", Vinkovačku čobanijadu, Cvjetni korzo, Hang Loose - Rockabilly festival... Brojna su događanja koja obogaćuju život u našem gradu i koja Grad prati jer mislimo da su dobrodošla i važna stoga suradnju s udrugama nastojimo stalno jačati – zaključila je Garvanović.

JAHAČI su u središtu grada dočekani uz zvuk tamburice, ali i krafne, domaću rakiju i ostale slavonske tradicionalne proizvode Pokladno jahanje prvi put zabilježeno još 1902. godine 21. Vinkovačko pokladno jahanje okupilo pedesetak jahača Proglašeni su najčitatelji vinkovačke knjižnice za 2023. godinu Najčitatelji knjižnice Nagrade dodijeljene u sedam kategorija Najviše pohvala i ove godine dobilo je klizalište koje se nalazilo ispred gradske knjižnice Vinkovački Advent drugi najbolji među srednjim gradovima Niz sadržaja i preporuke za bolji ovogodišnji Advent