Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Najčitatelji knjižnice

Nagrade dodijeljene u sedam kategorija

Proglašeni su najčitatelji vinkovačke knjižnice za 2023. godinu
1/2
Foto: Grad Vinkovci

Prvi put u novom prostoru i novoj zgradi vinkovačke knjižnice dodijeljene su nagrade najčitateljima za 2023. godinu, i to u sedam kategorija. U kategoriji čitateljske nade nagrađena je malena Lota Prlac, dok je najbolji u kategoriji učenika osnovne škole u prošloj godini bio Matija Vorgić. Za najčitatelja u konkurenciji srednjoškolaca proglašen je Ivan Galović, dok je Matea Cvitković dobila nagradu u kategoriji mladih. Najčitateljica u kategoriji odraslih u 2023. godini, s pročitanih gotovo 200 naslova, jest Jasna Talan. U kategoriji djece u bibliobusu nagradu je dobio Luka Vrtarić, a najbolja odrasla osoba u prošloj godini u bibliobusu bila je Darija Šišić.

– Došli smo govoriti o slovima, riječima i knjigama, a na kraju završili na brojkama. Kada čujete da je netko pročitao skoro 200 naslova, možete samo reći svaka čast i čestitati – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

MANIFESTACIJA koja promiče kulturu grada Virovitice i cijele županije jer su predstave i u Pitomači, Slatini i Suhopolju Kazališni festival Nikad bogatiji, jubilarni 20. Virkas počinje 9. veljače Sve mlade obitelji koje su kroz ovaj projekt došle do zemljišta za gradnju obiteljske kuće oslobođene su i plaćanja komunalnog doprinosa, što je također jedna od ušteda Bez velikog kreditnog opterećenja Odlična demografska mjera: još dvije mlade obitelji započinju život u Klisu PROŠIRENJEM mreže hitne medicine operativne snage zavoda bit će još spremnije odgovoriti na sve izazove koji ih očekuju Specifična županija: autocesta, željeznica i plovna Sava donose rizike Zavod za hitnu medicinu bogatiji za novo vozilo i deset novih timova