Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Kazališni festival

Nikad bogatiji, jubilarni 20. Virkas počinje 9. veljače

MANIFESTACIJA koja promiče kulturu grada Virovitice i cijele županije jer su predstave i u Pitomači, Slatini i Suhopolju
Foto: icv.hr

Punih mjesec dana, od 9. veljače do 9. ožujka, trajat će jubilarni 20. Virkas. Zaljubljenici u kazalište uživat će u predstavama koje će se održavati u Virovitici, Suhopolju, Slatini i Pitomači.

– Za posjetitelje smo pripremili zasigurno najbogatiji program do sada, a otvaramo ga 9. veljače svečanom premijerom Kazališta Virovitica u koprodukciji s Dramskim kazalištem Gavella iz Zagreba s predstavom "Krivi Billy s Inishmaana" pod redateljskim vodstvom Dražena Ferenčina – rekao je Tomislav Pintarić, ravnatelj Kazališta Virovitica.

Posjetitelji Virkasa imat će priliku pogledati predstave "Tri dana" (BNP Zenica), "Vidi kako lokrum pere zube" (Kazalište Marina Držića i Dubrovačke ljetne igre), "Čaruga" (HNK Osijek), "Kad svijeće dogore" (Teatar Erato i HNK Zagreb), "Legenda" (HNK Varaždin), "U ritmu Broadwaya" (HNK Ivan pl. Zajc Rijeka i B GLAD produkcija), "Plišana revolucija" (Kulturni centar Osijek), "Početak" (Dom kulture Kristalna kocka vedrine Sisak i Teatar Exit), "Majka i dijete" (INK Gradsko kazalište Pula), "Što na podu spavaš" (SNP Novi Sad, GDK Gavella, NP Sarajevo i MESS Sarajevo) i "Testosteron" (Teatar Exit, Ludens Teatar i Kulturni centar Osijek). Predstavu "Divljaci" Centra za kulturu Čakovec, kazališne družine Pinklec, moći će pogledati školska djeca, a predstavu "Krokodil" HNK Varaždin otvorena je za djecu i mlade. U Slatini i Suhopolju igrat će se predstava "Julijin balkon" Hit Teatra, a u Pitomači "Vla vla vlajland cabaret" Kazališta Moruzgva.

Pojedinačna cijena za predstavu bit će 10 eura, a za umirovljenike, učenike, studente i pretplatnike Kazališta Virovitica iznosit će 6 eura. Paket ulaznica stoji 60 eura.

– Nema ovakve kazališne manifestacije od Zagreba do Osijeka. Njome se promiče kultura grada Virovitice, ali i cijele županije jer se predstave ne odigravaju samo u Virovitici nego i u Pitomači, Slatini i Suhopolju. Omogućava se tako da i žitelji u ruralnim dijelovima naše županije imaju mogućnost biti dio Virkasa – istaknuo je župan Igor Andrović. 

PROŠIRENJEM mreže hitne medicine operativne snage zavoda bit će još spremnije odgovoriti na sve izazove koji ih očekuju Specifična županija: autocesta, željeznica i plovna Sava donose rizike Zavod za hitnu medicinu bogatiji za novo vozilo i deset novih timova KAMPUS će se prostirati na gotovo devet hektara zemljišta u Poduzetničkoj zoni Novska Najvažniji razvojni projekt vrijedan je 60 milijuna eura Centra gaming industrije promijenit će i Novsku i Sisačko-moslavačku županiju M. i B. Ravenščak su čazmanski reli završili na sjajnom četvrtom mjestu 4. Delta Winter Rally Show Slovenci najbrži od 40 prijavljenih posada na reliju