Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanić grad
Revitalizacija gradskog središta

Za uređenje gradskih sadržaja i kulturne baštine osigurano 30 milijuna kuna

Ivanić-Grad
Foto: Ivanić-Grad
Završena je izgradnja Skate parka, jednog od segmenata projekta "Uređenje gradskih sadržaja i kulturne baštine"

U Ivanić-Gradu je predstavljen razvojni projekt "Uređenje gradskih sadržaja i kulturne baštine" u okviru kojeg se nastavljaju projekti kojima su ciljevi oplemeniti vizuru grada, revitalizirati gradsko središte te unaprijediti ponudu gradskih sadržaja kako bi se podržao strateški zaokret i usmjerenje prema razvoju turističkog segmenta Grada.

Nastavak razvojnog projekta Grada Ivanić-Grada proslavio se kroz završetak izgradnje Skate parka kao  jednog od segmenata projekta, priopćili su iz Grada.

Projekt Uređenje gradskih sadržaja i kulturne baštine obuhvaća niz prostornih intervencija, od uređenja šetnice uz rijeku Lonju do izgradnje novih sportsko-rekreacijskih sadržaja, kao i obnovu kulturnih sadržaja te predstavlja bazu za strateški zaokret prema cjelovitom razvoju zdravstvenog turizma. Uz ovaj projekt, u Ivanić-Gradu se paralelno dodatno razvija prateća infrastruktura, planski se pristupa osiguravanju modernih smještajnih kapaciteta, te se planira širenje ponude koja će obuhvatiti lječilišne i rehabilitacijske tretmane, kao i razvoj edukacijskog centra.

- Razvojem sportsko rekreacijskih sadržaja u Ivanić-Gradu nastojimo ojačati potencijale Ivanić-Grada kao rekreacijske destinacije, te uz mogućnosti koje pruža razvoj zdravstvenog turizma kroz naftalan kao produkt naftnog rudarstva kojemu je ovaj kraj usmjeren već desetljećima i ostale gospodarske projekte u Ivanić-Gradu zadržati i privući mlade obitelji koje će u našem gradu pronaći nove mogućnosti, od zaposlenja, kvalitetnih sportsko-rekreacijskih sadržaja do kvalitetne edukacije čime naš grad nastojimo učiniti atraktivnom destinacijom za život - rekao je gradonačelnik Javor Bojan Leš.

Obilježen je završetak radova na Skate parku i sportskim terenima kojima  je prisustvovao i Tvrtko Perković, Operativni direktor Istraživanja i proizvodnje nafte i plina.

- Zadovoljstvo nam je vidjeti da ovi projekti koje je INA podržala rezultiraju osmjesima na dječjim licima. Ovaj lijepi sportski kompleks koji smo zajedno radili lani, i novi skate park sigurno će doprinijeti boljoj kvaliteti života Ivanić-Grada i cijeloga kraja koji ima važnu ulogu u poslovanju naše kompanije. Budući da planiramo nastaviti naše aktivnosti na ovom području vjerujem da ćemo i nadalje ostati poželjan partner lokalne zajednice - rekao je Perković.