Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč
Poreč

Za uređenje groblja 738 tisuća kuna

Groblja u Poreču
Foto: Grad Poreč
U sklopu radova na oba groblja sanirat će se ogradni zidovi, postaviti okapni limovi, obnoviti stare kapelice, sanirati ulegnuća na hodnim stazama, a zemljane staze nasuti rizlom

Nakon sanacije groblja u Poreču, Žbandaju i Baderni, Usluga Poreč započela je s radovima na sanaciji starog dijela mjesnog groblja u Novoj Vasi, a paralelno s istim kreće i sanacija starog dijela groblja u Fuškulinu, priopćili su iz gradske uprave

Uređenje prometnica u Poreču asfaltiranje Komunalna ulaganja u svim porečkim naseljima

Usluga Poreč će u ovu investiciju uložiti 738.000 kuna, i to za sanaciju groblja u Novoj Vasi 337.000 kuna, dok će sanacija groblja u Fuškulinu stajati 401.000 kuna. Radovi bi se prema planu i ugovorenom roku, ako vremenske prilike budu naklonjene, trebali okončati do kraja ove godine. U sklopu radova na oba groblja sanirat će se ogradni zidovi, postaviti okapni limovi, obnoviti stare kapelice, sanirati ulegnuća na hodnim stazama, a zemljane staze nasuti rizlom. Na groblju u Fuškulinu u planu je još i zamjena kompletnog tlakovca na hodnim stazama.

Podsjetimo, Usluga Poreč d.o.o. upravlja s pet groblja i to gradskim grobljem u Poreču, te mjesnim grobljima Žbandaj, Fuškulin, Nova Vas i Baderna, pri čemu se značajna sredstva ulažu u održavanje i obnovu istih, prateće građevine, komunalnu infrastrukturu kao i u pružane pogrebnih usluga.

U protekle dvije godine dograđeno je Gradsko groblje u Poreču i uređen stari dio tog groblja, dograđeno je mjesno groblje u Fuškulinu te sanirana ona u Baderni i Žbandaju. Radovi na groblju u narednim danima odvijat će se smanjenim intenzitetom s obzirom na nadolazeći blagdan Svih Svetih, a neće se raditi prilikom pogrebnih obreda.

Poreč radovi gotovi do kraja studenog Grade cestu koja spaja dva porečka naselja