Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec
Braniteljska zgrada

Za uređenje rampe i pješačke površine dobili 35.000 kuna

Foto: Grad Ivanec
Projekt je vrijedan 40.600 kuna, pa je Ministarstvo hrvatskih branitelja Gradu Ivancu odobrilo većinu potrebnog novca

Gradu Ivancu od Ministarstva hrvatskih branitelja stiže 35.000 kuna bespovratne potpore za sufinanciranje uređenja rampe i pješačkih površina kod braniteljske zgrade u Ul. Ljudevita Gaja 11 u Ivancu.

Kao što je poznato, u prizemlju te zgrade Grad Ivanec uredio je prostore te ih stavio na raspolaganje za rad braniteljskim udrugama koje djeluju na području grada.

ministar u obilasku radova Završni radovi na modernizaciji Ulice Ljudevita Gaja

S obzirom na to da je do ovih prostora bilo potrebno urediti prilaz prilagođen osobama s invaliditetom, Grad se javio na natječaj Ministarstva hrvatskih branitelja te kandidirao projekt gradnje rampe za invalide i uređenje pješačkih površina vrijedan ukupno 40.600 kuna.

Na prijedlog Radne skupine za Projekt rješavanja pristupačnosti objektima osobama s invaliditetom, resorno ministarstvo je ivanečki projekt odlučilo poduprijeti većinom potrebnog iznosa te osiguralo 35.000 kuna.

Nakon dostave Odluke o financiranju projekta, o tomu je zaključen i ugovor koji su potpisali ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić.