Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec
ministar u obilasku radova

Završni radovi na modernizaciji Ulice Ljudevita Gaja

1/3
Foto: Grad Ivanec
Kako bi se sigurnost na ovoj dionici dodatno povećala, u tijeku je i pojačano osvjetljivanje pješačkih prijelaza na raskrižju Nazorova Gajeva i Gajeva-Šabanova

U sklopu boravka u Ivancu, ministar graditeljstva Predrag Štromar s gradonačelnikom Miloradom Batinićem i suradnicima iz gradskih službi obišao je i Ulicu Ljudevita Gaja u Ivancu, na koju je položen fini sloj asfalta, priopćili su iz gradske uprave.

Ivanec Asfaltirane ceste i odvojci u Ivancu, Lukavcu, Gačicama, Margečanu...

Investicija je vrijedna 685.000 kuna, a svotom od 391.600 kuna sufinanciralo ju je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja.

Tijekom rekonstrukcijskih radova koji su otvoreni početkom rujna, ulica je proširena, djelomično je rekonstruirano raskrižje Gajeva-Nazorova i položena oborinska odvodnja.

Temeljem riješenih imovinsko-pravnih odnosa sa sjeverne strane, uklonjena je živica, čime je omogućeno proširenje ulice. 

S te su strane sagrađeni nova ograda i novi nogostup, tako da ovaj dio Gajeve sada ima obostrani nogostup, a samim tim je uvelike povećana sigurnost svih sudionika u prometu. Kako bi se sigurnost na ovoj dionici dodatno povećala, u tijeku je i pojačano osvjetljivanje pješačkih prijelaza na raskrižju Nazorova Gajeva i Gajeva-Šabanova.

RJEŠAVANJE PROBLEMA u Petrinji Počela sanacija opasnog klizišta

Ovom modernizacijom Gajeva je pretvorena u suvremenu gradsku prometnicu koja je dio „prstena“ kojim će se odvijati glavnina promet kroz grad nakon zatvaranja za promet dijela gradske špice koja će postati pješačka zona.

Ministar Štromar izrazio je zadovoljstvo ovim radovima i načinom na koji su usmjerena potporna sredstva te najavio da resorno ministarstvo uskoro objavljuje novi natječaj za komunalne radove.