Izbornik
Naslovnica Gradovi Čakovec
Povelja o prijateljstvu

Zahvaljujući braniteljima, Čakovec i Lipik postali gradovi prijatelji

Čakovec i Lipik postali gradovi prijatelji
Foto: Grad Čakovec
U borbama za oslobađanje Lipika 1991. značajan doprinos dale su i braniteljske postrojbe iz Međimurja, a u tim borbama 11 ih je i poginulo

Čakovec i Lipik postali su gradovi prijatelji. Povelju o prijateljstvu i suradnji potpisali su gradonačelnik Lipika Vinko Kasana i gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač, a do povezivanja je došlo je na inicijativu čakovečke Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Međimurske županije. U borbama za oslobađanje Lipika 1991. značajan doprinos dale su i braniteljske postrojbe iz Međimurja, a u tim borbama 11 ih je i poginulo.

Izaslanstvo Grada Čakovca u kojem su bili gradonačelnik Stjepan Kovač te zamjenici Mario Medved i Zoran Vidović, ratni zapovjednik 1. satnije 54. samostalne bojne HV Čakovec Zvonimir Košir, predsjednik HVIDR-e MŽ Mladen Tkalčec, tajnik Udruge veterana i dragovoljaca Domovinskog rata RH MŽ Dražen Tkalec, te članovi Udruge ratnih veterana 54. samostalne bojne Čakovec, na čelu s predsjednikom Mladenom Magdalenićem, položilo je vijenac ispred spomenika braniteljima Lipika i kod spomenika na tamošnjem groblju. Čakovcu je to prvi hrvatski grad s kojim je potpisana Povelja o prijateljstvu i suradnji.

- Jedni od drugih možemo mnogo toga naučiti, u nečemu smo bolji i napredniji mi, a u nečemu vi, sve to implementirati u upravljanje našim gradovima, te stvoriti nove vrijednosti i momente za naše građane - rekao je Kovač.