Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Dobivat će 500 i 1000 kuna mjesečno

Zamjenik gradonačelnika uručio 48 stipendija učenicima i studentima

Zaprešić stipendije
Foto: Grad Zaprešić
U odnosu na prošlu godinu dodijeljene su četiri stipendije više

Grad Zaprešić kontinuirano nagrađuje znanje i obrazovanje pa je tako i za školsku/akademsku godinu 2018./2019. dodijelio 48 stipendija najboljim učenicima i studentima. Stipendija za učenike iznosi petsto, a za studente tisuću kuna mjesečno. U odnosu na prošlu školsku, odnosno akademsku godinu dodijeljene su četiri stipendije više, a novom odlukom o stipendijama, kao rezultat suradnje gradske uprave i Udruge studenata grada Zaprešića, temeljem uspjeha ostvarenog u zadnjoj godini srednjoškolskog obrazovanja omogućena je dodjela stipendija i studentima prve godine studija koji prema staroj odluci nisu bili prihvatljivi kandidati.

Odvajanje otpada Za zeleni Zaprešić I najmlađi učili kako odvajati otpad

Nadalje, u izmijenjenu odluku dodana je potpodjela stipendija za studente sveučilišnog studija kako bi se osigurala ravnomjerna zastupljenost stipendija u područjima tehničkih, prirodnih i medicinskih znanosti te područjima društveno-humanističkih i umjetničkih znanosti, a izmjenom odredbi o bodovanju izvrsnosti kandidata kao jednog od kriterija za utvrđivanje liste kandidata za dodjelu stipendije, odsad se različito boduju rektorova i dekanova nagrada.

Briga o sportašima u Zaprešiću Nakon logopedske uskoro dobivaju i sportsku ambulantu

Tako je 19 stipendija uručeno učenicima srednjih škola, od čega jedna učeniku srednjeg glazbenog usmjerenja i dvije učenicima deficitarnih zanimanja. 29 stipendija ukupno je dodijeljeno studentima, i to njih 25 studentima sveučilišnih studija, tri studentima Veleučilišta Baltazar Zaprešić i jedna studentu drugog visokog učilišta. Ugovore o stipendiranju odabranim učenicima i studentima uručio je zamjenik gradonačelnika Alan Labus čestitavši im na zadovoljenom temeljnom i najvažnijem kriteriju izvrsnosti uz poruku da su upravo oni budućnost grada u koju se isplati ulagati.     

Oba kluba imaju za cilj potaknuti ljude na rekreaciju i omogućiti je svima, bez ograničenja Zaprešić bogatiji za dva nova sportska kluba