Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec
zaštita od poplava

Započela izgradnja mosta na županijskoj cesti u Lukavcu

Foto: Grad Ivanec
Problem s mostom u Lukavcu je u neadekvatnom propustu na županijsku cestu gdje se kod mosta stvara „čep“ zbog čega se voda iz potoka izlijeva i poplavljuje obiteljske kuće

Županijska uprava za ceste ovih je dana započela radove na izgradnji mosta na području mjesnog odbora Lukavec, prenosi Grad Ivanec.

zelena akcija U suradnji Ivaneca, Ivkom voda i mještana Prigorca provedena akcija uređenja izvorišta Žgano vino

Nužnost izgradnje mosta u naselju na istočnom gradskom području, aktualizira se za vrijeme jakih i obilnih kiša koje su posljednjih godina sve učestalije.

Problem s mostom u Lukavcu je u neadekvatnom propustu na županijsku cestu gdje se kod mosta stvara „čep“ zbog čega se voda iz potoka izlijeva i poplavljuje obiteljske kuće.

Grad Ivanec kontinuirano je ukazivao ŽUC-u na potrebe proširenja mosta u Lukavcu, a 2018. godine Grad je sanirao most na gradskoj nerazvrstanoj cesti. Time je povećana protočnost s ciljem zaštite okolnih obiteljskih kuća od poplava.

U Muzeju planinarstva prva samostalna izložba studentice Tomislave Turčin MINISTARSTVO KULTURE Grad Ivanec dobio 300.000 kuna za nastavak radova na Muzeju planinarstva

Po završetku ulaganja stanovnici naselja, njihove kuće, ali i ostala imovina bit će zaštićeni od poplava koje su zbog evidentnih klimatskih promjena sve učestalije i razornije.