Izbornik
Naslovnica Gradovi Zadar
Dukić obišao radove

Započeli radovi na uređenju vrlo važne gradske prometnice

Dukić u obilasku radova
Foto: Grad Zadar
Projekt obuhvaća uređenje prometnice koja će rasteretiti Ulicu Josipa Jovića te izgradnju sve prateće komunalne infrastrukture – javnu rasvjetu, nogostupe te oborinsku i fekalnu odvodnju

Započeli su radovi na dogradnji i uređenju Šižgorićeve ulice u MO Ričine kojom će se spojiti ulice Josipa Jovića i Franka Lisice. Projekt obuhvaća uređenje prometnice koja će rasteretiti Ulicu Josipa Jovića te izgradnju sve prateće komunalne infrastrukture – javnu rasvjetu, nogostupe te oborinsku i fekalnu odvodnju.

Zadarska kockica Odabrani najbolji Za sve manifestacije koristit će se 'Zadarska kockica'

- Kao što smo i najavili, danas počinju radovi na uređenju iznimno važne prometnice u ovom dijelu grada koja će poboljšati protočnost prometa. Posebno je vrijedan zahvat na izgradnji kanalizacijskog sustava čime se stvaraju preduvjeti za nove priključke obiteljskih kuća s područja MO Ričine na javni sustav odvodnje - kazao je u utorak prigodom obilaska gradonačelnik Branko Dukić očekujući završetak radova u roku kraćem od ugovorenih 120 dana, izvijestili su iz Grada Zadra.

Trasom novog dijela ceste kroz Šižgorićevu ulicu prolazi antički vodovod te je s Muzejom antičkog stakla ugovoren arheološki nadzor. Projekt je izradila tvrtka Via Factum d.o.o., izvođač radova je tvrtka TIM d.o.o., a ukupna vrijednost radova je 750 tisuća kuna.

EU projekt Zadar OPTITRANS Zadar projektom EU unaprjeđuje javni prijevoz