Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Investicija vrijedna 40 milijuna kuna

Započinje gradnja Peveca u Vinkovcima

1/2
Foto: Pevec
Gradnja prodajnog centra donijet će pedeset novih radnih mjesta, a službeno otvorenje očekuje se krajem ljeta ove godine

Predsjednik uprave Peveca Jurica Lovrinčević potpisao je ugovor o gradnji novog suvremenog prodajnog centra Peveca koji će se graditi u Vinkovcima. Radi se o investiciji vrijednoj 40 milijuna kuna, a kako navode iz Peveca, ovaj ugovor nastavak je ulaganja u Slavoniji. Prema najavama, službeno otvorenje Peveca u Vinkovcima očekuje se krajem ljeta ove godine.

Počinje gradnja Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci, radovi će trajati tri godine Vinkovci će dobiti novu zgradu knjižnice, staru srušile granate 1991.

– Nakon otvaranja centra u Vukovaru zadovoljstvo mi je potvrditi gradnju novog prodajnog centra u Vinkovcima koji predstavlja veliki korak u našem strateškom širenju u svim gradovima s više od 15.000 stanovnika. Jako sam sretan što već sada mogu reći da će gradnja prodajnog centra donijeti pedeset novih radnih mjesta na što smo zbilja ponosni – rekao je Lovrinčević.

Inače, vinkovački Pevec je 26. prodajni centar, a bit će izgrađen na zemljištu od 20.000 četvornih metara koje je tvrtka kupila početkom prošle godine. Sam centar sadržavat će bogat asortiman od čak 40.000 raznih artikala pri čemu će se posebno isticati asortiman za uređenje vrta i okućnica. U sklopu prodajnog centra nalazit će se i kafić Samofino.

Gradonačelnik uručio naknade roditeljima novorođene djece Uz naknadu, bebe dobile i prvu člansku iskaznicu u knjižnici

– Zadovoljstvo nam je što nastavljamo uspješnu suradnju s Pevecom na gradnji njihovih prodajnih centara. Prodajni centar u Vinkovcima prostirat će se na 5000 četvornih metara u sklopu čega će imati 1000 četvornih metara skladišnog prostora, što će ga svrstati među veće prodajne prostore na tom području – rekao je Miljenko Zovko, direktor Projektgradnje, tvrtke koja će raditi na gradnji objekta.